Bulvár

Egy atomenergia mellett lobbizó kismama mindenkit sokkolt, amikor a hasát egy nukleáris hulladéktárolóhoz dörgölte

rtl.hurtl.hu

2023. június 29. 11:14

Így akarta bizonyítani, hogy teljesen ártalmatlan a megosztó technológia.

A LADBible cikke szerint egy kismama annyira hisz a biztonságos atomenergiában, hogy képes volt a hasát odadörgölni egy radioaktív hulladékkal teli konténerhez.

A nőt Madison Hillynek hívják, 27 éves, és tagja egy olyan csoportnak, amely azért kampányol, hogy 2050-re az Egyesült Államok energiaszükségletének legalább 50 százalékát nukleáris energiából fedezzék. Az érveik szerint ha az atomenergiát megfelelő módon hasznosítják, biztonságos eljárásokkal, akkor hihetetlenül hasznos és egyáltalán nem balesetveszélyes.

A nő egy idahói létesítményben tett látogatást, ahol kitalálta, hogy bemutatja saját magán, illetve magzatán, hogy mennyire biztonságosak a hulladéktározók.


Hilly szerint az a legnagyobb baj, hogy amikor atomhulladékról beszélünk, akkor a legtöbb ember nem tudja, mi az, vagy hogy néz ki. A Simpson családnak köszönhetően sokan élénkzöld folyadéknak képzelik a radioaktív hulladékot, amit szivárgó olajhordókban tárolnak.


A várandós nő úgy gondolja, hogy ha a radioaktív hulladékot nem megfelelően tárolják, az komoly egészségügyi kockázatot jelent, és a terhes nők kettős veszélynek vannak kitéve, mivel babáik az anyaméhben semmi nem védi őket az ionizáló sugárzástól. Ám a megfelelő tározók szerinte kellő védelmet nyújtanak.

Nyitókép: Twitter

#Bulvár#nukleáris hulladéktároló#nukleáros#atomenergia

Címlapról ajánljuk