Bulvár

„Ez az én jogom menyasszonyként” – úgy kiakadt a vőlegény, hogy visszavitte a boltba a menyasszonyi ruhát

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 12:27

Az ilyen konfliktusokon általában nem sokat segít az anyós bevonása. Ezúttal sem volt gyógyír a sebekre.

Vannak, akik számára az esküvő legfontosabb kelléke a ruha, ezért pedig akár a Marianna-árok mélységéig hajlandóak a zsebükbe nyúlni. Ez azonban konfliktusforrás lehet a szerelmesek között. A Ruinmyweek mutatta be egy szorult helyzetbe került redditor esetét: a menyasszony megvette álmai ruháját, de jövendőbelije egyszerűen visszaküldte azt, mert túl drágának találta.

A 29 éves ara és 33 éves párja hamarosan egybekelnek. Az esküvőszervezés nagyjából rendben ment, csak a helyszínen és a koszorúslányokon vitáztak. „Most az esküvői ruhámról vitatkoztunk. Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de fiatal korom óta arról álmodtam, hogy saját gyönyörű esküvői ruhám lesz, megengedhetem magamnak, de a vőlegényem szerint nem helyes, hogy elpazarolok pár ezret egy olyan ruhára, amit csak egyszer fogok viselni. Igen, lehet, hogy igaza van, de egyrészt ez a tipikus ára az esküvői ruháknak, másrészt, mivel ez egy egyszeri alkalom az életben, miért ne lehetne különleges?” – vázolta a menyasszony. Csak az összehasonlítás kedvéért: 1000 dollár mai árfolyamon 339 ezer forint, a pár ezer dolláros ruha így akár forintban milliós tétel is lehet.

A vőlegényt nem győzte meg az érvelést, így azt javasolta, hogy az ara viseljen bérelt ruhakölteményt. 

Elkezdte mondani, hogy felelőtlenül bánok a pénzzel, és felhozta, hogy mennyi pénzt tettem már félre arra, hogy »arcot béreljek« (mármint sminket) és műhajat viseljek (mármint hajhosszabbítást), de nekem van egy elképzelésem arról, hogy hogyan szeretnék kinézni az esküvőmön, és úgy gondolom, hogy ez az én jogom menyasszonyként

– írta a menyasszony, aki a sarkára állt és megvette a ruhát. Egy nappal később azonban csak hűlt helye volt a szekrényben.

Kiakadtam, erre azt mondta, hogy visszavitte és visszakapta a pénzt. Megdöbbentem, megkérdeztem tőle, hogy miért tette ezt, és azt mondta, hogy szerinte a ruha nevetségesen drága volt, és ez pénzkidobás, és MÉG egyszer azt javasolta, hogy béreljek egyet

– elevenítette fel a történteket. A nő eléggé el nem ítélhető módon nagyon kiakadt. Erre a férfi állítólag szó szerint hátrált néhány lépést, és azt kérte, párja nyugodjon meg.

„Azt mondtam, hogy nincs joga hozzá, én fizetem azt az átkozott ruhát. Felhúzta magát, és azt mondta, hogy a házasságban nincs én fizetem ki magam, és hogy az én hozzáállásom határozza meg, hogy milyen dinamika lesz a házasságunkban, hogy elvárom tőle, hogy mindent ő fizessen, míg én megtartom a saját pénzemet, vagy felelőtlenül költöm (pedig soha nem mondom meg neki, hogy mire költse a pénzét).Azt válaszoltam, hogy neki semmilyen beleszólása nincs abba, hogy mire költöm a pénzemet. Azt mondta, hogy nőjek fel, és hagyjam abba az álom esküvői ruha klisét, majd elviharzott, hogy felhívja az anyját, aki rámrivallt, mondván: nem hagyja, hogy tönkretegyem a fia pénzügyi stabilitását azzal, ahogy én általában a pénzzel bánok. Ő is arra biztatott, hogy béreljek egy ruhát, vagy vegyek olcsóbbat, sokkal olcsóbbat, mint amit kiválasztottam, és lépjek tovább, de én elutasítottam” – áll a bejegyzésben.

A felületen többen is szóvá tették, hogy ez a viselkedés a férfi részéról intő jel, amit jó lenne még a házasságkötés előtt végiggondolni, hiszen a férfi egy konfliktusban kompromisszumot nem ismerve a saját megoldását verte keresztül. Ráadásul a történetből nem derült ki, hogy a pénz egyáltalán visszakerült-e a nő számlájára.

Nyitókép: Pixabay

#Bulvár#esküvő#esküvői ruha#drága#párkapcsolat

Címlapról ajánljuk