Bulvár

Keresztény csoportok nyomására Lengyelországban megszüntetik a „pokolba vezető” 666-os járatot

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 9:33

Pedig a turisták sokszor csak azért utaztak a környékre, hogy elmondhassák, utaztak a járaton.

A Lengyelországban a Balti-tenger partján fekvő Hel (angolul a hell jelentése pokol) városába közlekedő 666-os busz régóta népszerű a turisták körében, sok keresztény azonban nem nézte jó szemmel a szójátékot, ezért úgy döntöttek átnevezik a járatot.

A helyi autóbusz-üzemeltető, a PKS Gdynia a héten bejelentette, hogy a 666-os busz a továbbiakban nem közlekedik Helbe, helyette a 669-es busz fog járni. A változás június 24-től lép életbe.

Az AP hírügynökség a helyi médiára hivatkozva azt írja, hogy a busztársaság a keresztény csoportok nyomása miatt változtatja meg a busz nevét. Az utasok felháborodtak a döntésen és azt követelik, hogy maradjon a 666-os busz, így az is elképzelhető, hogy később visszatérnek a régi elnevezéshez.

A Trojmiasto.pl helyi hírportál szerint a buszjárat 2006 óta működik a 666-osként. A járatból egy idő után látványosság lett, sokan azért utaztak a környékre, hogy a 666-ossal eljussanak Helbe.

A Fronda nevű katolikus kiadvány évek óta szorgalmazza a 666-os busz átnevezését, azzal érvelve, hogy annak sátáni felhangjai vannak, és az „örök kárhozattal viccelődni egyszerűen hülyeség”.

Nyitókép: Twitter

#Bulvár#hel#lengyelország#busz#keresztény#pokol

Címlapról ajánljuk