Bulvár

Véletlenül kinyitotta a felszállni készülő repülő ajtaját egy kezdő légiutas-kísérő

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 15:52

A kis baki miatt öt órát késett a repülőgép.

Az első nap egy új munkahelyen mindig kicsit stresszes, főleg, ha az ember egyből egy hibával indít. A British Airways kezdő légiutas-kísérője garantáltan örökre emlékezni fog az első munkában töltött napjára, ugyanis rögtön egy öt órás késést okozott, miután véletlenül kinyitotta az indulásra kész repülő ajtaját – írta meg a LADbible. A baleset a londoni Heathrow repülőtéren történt június 11-én, pillanatokkal a texasi Austinba tartó Airbus A350 indulása előtt.

Az önmagában nem okozott volna nagy gondot, ha csak a repülőgép ajtaja nyílt volna ki, ezzel egyidőben azonban a felfújható vészcsúszda is aktiválódott, ezért tűzoltók és rendőrök siettek a helyszínre, mert azt hitték, vészhelyzet állt elő.

Miután kiderült, hogy az ajtó egy véletlen folytán nyílt ki, a csúszdát el kellett távolítani, és egy újat beszerelni, ami időigényes feladat volt a szerelők számára, ezért inkább egy új repülőt biztosítottak az utasoknak, akik – bár öt óra késéssel – végül eljutottak a célállomásra.

Megszerveztünk egy csererepülőgépet, amellyel még aznap folytathatták útjukat. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért! A repülőgépet a mérnökök megvizsgálják, és amikor biztonságosnak és repülésre alkalmasnak ítélik, újra üzembe helyezik

– állt a légitársaság közleményében.

A galibát okozó légiutas-kísérőt azonnal felfüggesztették a munkavégzés alól, és visszaküldték további gyakorlásra.

Nyitókép: Unsplash

#Bulvár#repülő#stewardess#légiutaskísérő#ajtó

Címlapról ajánljuk