Bulvár

A normandiai partraszállás miatt nem tudta megünnepelni 21. születésnapját a nő, ezért most a századikon óriási bulit csapott

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 16:10

1944-ben senki sem ünnepelte őt, mert mindenki mással volt elfoglalva.

Óriási bulit csapott századik születésnapján az angliai Granthamben élő Joyce Barnes, aki június 6-án ünnepelte a századik születésnapját. A helyi sajtó szerint a nő meg akarta adni a módját az ünneplésnek – hiszen amikor 21 évesen felnőttkorba lépett, nem sikerült buliznia.

Azon a napon 1994-ben szálltak ugyanis partra a szövetségesek Normandiában, így környezetében mindenki az onnan jövő híreken függött, és senkinek sem jutott eszébe holmi születésnapokkal foglalkozni.

A nő felidézte, hogy a háború alatt az ő háza is megsérült a bombázásokban, amelyek során több szomszédja is életét vesztette. Születésnapi buliját hosszan kellett szerveznie, hiszen akkoriban még fejadagokban adták ki az ételt.

Végül azonban nem sokan élvezték a teát és a tortát a partraszállás miatt. Joyce a bulizás helyett ajtóról ajtóra járt, és a helyi gyerekek között osztogatta szét az édességet. Idén viszont már népes családjával együtt ünnepelt.

Nyitókép: Lincolnshire Family History Society / Facebook

#Bulvár#születésnap#normandia#második világháború#idős#néni

Címlapról ajánljuk