Bulvár

Gamerek állítják: átalakul a fejformájuk az állandó fejhallgató-viseléstől

rtl.hurtl.hu

2023. június 7. 15:45

Az egyik gamer sokkot kapott, amikor kopaszra borotválta a fejét.

Néhány gamer és streamer furcsa átalakulást tapasztalt a fején az utóbbi időben – írta meg az UNILAD. A hosszan tartó fejhallgató-viseléstől állítólag horpadás keletkezett a koponyájukon. Az egyik ismert gamer Twitteren osztott meg egy videót, amiben kopaszra borotválta a fejét, és megdöbbentő felfedezést tett a fejformáját illetően.

Van egy kib*szott mélyedés a fejemen. Mi a franc?

– akadt ki a videóban.


Az egyik kommentelő szerint, ha az ember elegendő időt tölt streameléssel a Twitchen, akkor megváltozik a genetikai kódja, és a koponyája puha és hajlékony lesz. De valóban ez lenne a helyzet? 

A válasz röviden: nem.

Az Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtára szerint legalább 135 kilogrammos súly szükséges ahhoz, hogy észrevehető változás következzen be a koponyacsonton, így még a legnagyobb fejhallgatók sem tudnak kárt tenni az emberi fejen.

Ennek ellenére ezeknek az eszközöknek tud hátrányos hatása is lenni az emberi testre: rendszeres használatuk halláskárosodást okozhat. A szakértők szerint naponta legfeljebb 90 percig érdemes fejhallgatót használni maximum 80 százalékos hangerőn.

Amikor elkezdődik a halláskárosodás, egy visszafordíthatatlan utazás veszi kezdetét. Ha nem óvod meg a hallásodat, egy életre tönkreteszed azt

– mondta David McAlpine professzor, az Ausztrál Hallásközpont kutatási igazgatója.

Nyitókép: Unsplash

#Bulvár#gamer#anatómia#koponya#fülhallgató#fejhallgató

Címlapról ajánljuk