Bulvár

Varga Viktor vitéz lett, erős áhítat lett úrrá rajta, mikor kimondta, hogy „hazámat szolgálom”!

rtl.hurtl.hu

2023. június 5. 8:18

Állítása szerint már korábban is foglalkoztatta a magyarság témaköre.

Varga Viktor az Instagramon jelentett be, hogy vitézzé avatták a Szent Flórián templomban:

Végig extatikus élményben volt részem, de mikor a »Hazámat szolgálom!« mondatot kiejtettem, valami igazán erős áhítat lett úrrá rajtam.

– mondta az énekes, aki saját bevallása szerint eddig is foglalkozott a magyarság témakörével, a hagyományokkal, nemzeti érzésekkel és identitással, de mióta „szelete van a magyar földből”, méginkább érzi a fontosságát, hiszen összefonódott vele.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy a rend tagjai tudtom nélkül figyelemmel kisérték munkásságomat, és bizalmukkal megajándékoztak.

– írja a posztjában az énekes.

Varga Viktor azt is leírja, hogy amikor utazott a nagyvilágban, akkor látta, hogy „abban megegyeznek az országok, hogy mindegyiknek sajátos stíluselemei, ruhái, zenéi és nemzeti identitása van, valamint ismerik, tisztelik, szeretik és használják is a hagyományaikat”. Emiatt döntött úgy, hogy amikor hazaér, elkezdi keresni „a magyarság elfeledett értékeit”.

Rendkívül régre visszanyúló őskultúránk van. Ezek fellelésekor érkezett a felkérés a Nemzeti Lovas Színháztól, hogy írjam meg a Fehérlófia musicalt, aminek boldogan eleget tettem, összevásárolva ősi magyar hangszereket, felkutatva és feljátszva régi dallamokat. Valahogy így indult el bennem a nemzeti öntudat, ezt követve az élet számtalan hasonló építő lehetőség elé állított

– mondta Varga Viktor, aki ezentúl feladatának tekinti a magyar értékek megmutatását és életben tartását.

#Bulvár#varga viktor#vitéz#magyarság#nemzet

Címlapról ajánljuk