Bulvár

Rosszul pisilnek a férfiak – állítja egy urológus

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 13:55

Dr. Gerald Collins, elismert brit urológus felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy van egy jobb módja is a vizeletürítésnek, amivel kímélik az egészségüket.

Ha férfiakról van szó, mindenki arra gondol, hogy mennyire könnyű nekik akár egy hosszú autóút alatt is, hiszen csak kipattannak a kocsiból, az út mellé húzódnak és állva el tudják végezni a dolgukat. A Dailystar tette közzé Dr. Gerald Collins, urológus véleményét, aki szerint ez egy helytelen szokás és itt lenne az ideje változtatni rajta.

Az urológus azt mondja, a férfiaknak ülve kellene pisilniük, mert ez sokkal higiénikusabb és jobb a hólyagnak is, nem beszélve arról, hogyha leülnek a WC-re, akkor a gerinc és a medenceizmok is ellazulnak, amitől könnyebb a pisilés. Ez különösen az idősebb férfiaknak lenne előnyös, de sokan úgy gondolják, hogy túl nőies és elutasítják a javaslatot, a fiatalabb férfiak könnyebben rávehetők, hogy változtassanak a szokásaikon. 

Egy 13 országban, 7000 férfi részvételével végzett felmérés szerint a legtöbben még mindig az állva pisilést részesítik előnyben. De vannak kivételek: az ausztrálok 25 százaléka minden alkalommal leül pisilni, míg 27 százalék soha nem teszi. A német férfiaknak viszont csaknem a fele, egészen pontosan 40 százaléka pisil ülve.

A szingapúriak közül viszont csak 5 százalék hajlandó erre.

Dr. Collins most azt állítja, hogy több férfinak kellene átvennie a technikát, szerinte ez a leghatékonyabb módja a vizeletürítésnek. Korábbi kutatások is alátámasztják Dr. Collins állításait: egy 2014-es jelentés szerint is az ülve pisilés előnyös lehet. Ha a férfiak átvennék ezt a szokást, annak sok hölgy is örülne, mert így megszűnhetnének azok a viták, amik a pisilés közbeni „helyes célzás” körül forognak.

Fotó: pexels.com

#Bulvár#pisilés#vizelés#férfiak#ülve#urológus#dr. gerald collins

Címlapról ajánljuk