Bulvár

Barta Sylviáék elvesztették első gyermeküket

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 8:59

„Úgy vesztettük el a babát, hogy az első olyan ultrahang-vizsgálatra mentünk, ahová közösen lehet az apával menni.”

Barta Sylvia a Három igazság című YouTube-műsor vendége volt, a beszélgetést a 24.hu szemlézte. A műsorban  Palik Lászlóék arról is kérdezték, hogy a 2000-es évek elején miért vonult vissza egy időre a képernyőről, amikor úgy tűnt, a karrierje csúcsán van. Az időjós elárulta, hogy miután 2002-ben összeházasodtak a férjével, mindennél jobban vágytak egy babára, és sikerült is teherbe esnie, a kicsit viszont elveszítették.

Úgy vesztettük el a babát, hogy az első olyan ultrahang-vizsgálatra mentünk, ahová közösen lehet az apával menni. (…) Emlékszem, kint várakoztunk a folyosón, izgatottan, mint két tinédzser

– emlékezett vissza.

Végre szólítottak, bementünk. Hasi ultrahang, és nagyon sokáig nem szólalt meg az orvos. Mondta, hogy hát, sajnos itt nincs minden rendben. Óriási csönd, éreztem, hogy a mellkasomra nehezedik onnan föntről valami. Alig kaptam levegőt – egyébként most is, hogy mesélem. Azt mondta, hogy ennek a babának nincs szívhangja, ez a baba már nem él. Onnantól kezdve ott… egy darabig megsemmisültem. Nem is emlékszem, pontosan mi történt. Valahogy összeszedtük magunkat. És arra emlékszem, hogy azon a folyosón, ahol ott virgoncan vártuk, hogy bemehessünk, ott úgy mentünk ki… konkrétan azt éreztem, ólomcipőt viselek. Alig tudtam kivonszolni magam. Beültünk a kocsiba és csak ültünk, ültünk sokáig és egy szót nem tudtunk szólni.”

Fájdalmukat az is tovább tetézte, hogy rögtön meg kellett beszélniük az orvosukkal, mikor távolítják el a méhéből a halott magzatot. A műtét napján éppen befeküdt a kórházba, amikor egy újságíró felhívta, és arról érdeklődött, igaz-e, hogy babát vár. Ekkor elmondta, hogy nem szeretne nyilatkozni a témában, miután viszont a műtét megtörtént, már a címlapokon olvashatta a terhességének hírét. Mindez még nehezebbé tette a veszteségük feldolgozását.

Az időjós végül nem sokkal később ismét teherbe esett. Férjével két lányuk született, Zsófia 2004-ben, Dorka pedig 2006-ban.


Nyitókép: Három igazság / YouTube

#Bulvár#Barta Sylvia#várandósság#vetélés

Címlapról ajánljuk