Bulvár

„B*szd meg, apa! Nem megyek le!” – kocsisként káromkodott a péceli szökött papagáj megmentőivel

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 7:54

A mentőcsapatok egy drónt küldtek fel, ezzel terelgették egyre lejjebb a madarat, végül a földön sikerült megfogni.

„B*szd meg, apa! Nem megyek le!” – így kiabált egy fa tetejéről Carlos, a kétéves papagáj, amelyikhez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot riasztották néhány nappal ezelőtt Pécelre. A Blikk cikke szerint az ara a gazdáitól röppent el.

„Carlost a kerten belül röptették a gazdái, egyikük karjáról a másikra szállt, amikor valamelyikük hátat fordított, a papagáj pedig úgy érezhette, hogy nem tud leszállni és egy közeli fára repült” – tudta meg a lap a mentőszolgálattól, a történteket pedig a renitens madár gazdája, Hajni is alátámasztotta. 

Szerencsére csak a szomszédig jutott, hosszas könyörgés után innen még sikerült leimádkoznom

– mondta a gazda, aki többek közt mogyorót és almát is bevetett a szökevény hazacsábítására, de a madár inkább a közeli temető egyik fájára repült. 


Gazdái nagyon aggódtak, hogy a madár esetleg megfázik vagy más baja esik, Hajni az egész éjszakát a fa alatt töltötte. Reggelre biztossá vált, hogy Carlos hosszú távra szeretne berendezkedni a fán, ekkor döntöttek úgy gazdái, hogy riasztják a mentőcsapatot. Amikor a mentők megérkeztek, felmérték a helyzet komolyságát, de egyszersmind nagyon jól mulattak. Carlosszal ugyanis komoly vita alakult ki a menést vagy a maradást illetően. Amikor a gazdái a földre akarták parancsolni, egyszerűen visszaszólt, hogy nem megy, sőt egy alkalommal Hajni párjának még azt is mondta: „B*szd meg, apa!”.

A mentőcsapatok végül egy drónt küldtek fel, ezzel terelgették egyre lejjebb a madarat, végül a földön sikerült megfogni.
 

Nyitókép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook

Címlapról ajánljuk