Bulvár

Radics Petire ráküldték a NAV fegyvereseit a Süsü, az alkoholista sárkány című paródiavideó miatt

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 17:38

Azt hiszi, hogy rossz napja van? Önnél is végeztek házkutatást fegyveresek egy hétéves szinkronparódia miatt?

Hajmeresztő esetről számolt be Radics Peti YouTube-sztár humorista a Facebook-oldalán

Azt állítja, hogy „fegyveres erők (NAV) hatoltak be az otthonomba, házkutatási paranccsal. Feltartott kéz etc.” Mint kiderült, nem másért érkeztek, mint egy 2016-os szinkronparódia, a Süsü, az alkoholista sárkány című videó miatt.

Az eljárásról így számolt be: „Meg kellett volna semmisítenem a nyers eredeti videófájlokat, csak hát mivel egy 2016-os videóról beszélünk, az eredeti anyag már valahol az éterben tartózkodik malackával. 

Mi a tanulság? Ne csinálj Süsü a sárkány-paródiát, mert később fegyveres erők hatolhatnak be hozzád!

Arról is írt, hogy a videót a méltányos felhasználás kategóriájába tartozónak tartja, ami külföldön működik, viszont „itthon nem emailt küldenek, hanem fegyveres erőket”. Állítása szerint miután a nyomozók is felfogták a helyzet súlyát, „már ők is röhögtek ezen az egészen”.

Kommentben hozzátette, hogy az MTVA érezte szükségét, hogy feljelentse őt a videó miatt. Lapunk az ügyben megkereste az MTVA-t és a NAV-ot is, részletes tájékoztatást kérve a feljelentésről, illetve az akcióról. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 

A Süsü, az alkoholista sárkányt pedig alább lehet megnézni – amíg esetleg nem törlik:

 

Korábban is írtunk arról, hogy az adóforintokból működő állami média manapság vaskézzel szerez érvényt saját szerzői jogainak: nemrég épp a Fortepan kínálatából tiltottak le egy jó adag fotót, amely álláspontjuk szerint az ő tulajdonukat képezi.

Nyitókép: MTVA / Radics Peti

#Bulvár#közmédia#nav#mtva#radics peti#youtube#süsü a sárkány#fegyver#házkutatás

Címlapról ajánljuk