Bulvár

Dukai Regina a császárral szülő nők felé irányuló előítéletekre hívta fel a figyelmet fotójával

rtl.hurtl.hu

2023. április 24. 14:37

A többi anyuka érdekében tette.

 Igen! Császárral szültem! Van még kérdés? 🤷‍♀️

– kezdte Instagram posztját Dukai Regina, amibe egy fotót posztolt a császármetszés után maradt hegről. A poszttal arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a császármetszéssel szülő anyák rengeteg rosszindulatú megjegyzést kapnak. A bejegyzésében kiemelt párat, amikkel ő maga is találkozott:

Ugye tudod, hogy a statisztikák kimutatták, hogy a császáros gyerekek és az anyukájuk között nincs olyan nagy kötődés, mint a természetes úton született babáknál?

Ugye tudod, hogy végül is ez nem is szülés?

Akkor te nem is szenvedtél meg ezért a gyerekért?

– gyűjtötte össze a modell, és hozzátette, hogy rengeteg hasonló kijelentéssel találkozott az elmúlt hónapokban. Bár elmondása szerint róla leperegnek a kritikák, de a többi anyuka védelmében szerette volna hangsúlyozni a császármetszéssel kapcsolatos stigmát.

El akarják hitetni, hogy emiatt kevesebbek vagyunk és sajnos vannak, akik el is hiszik! Na ez viszont nem pörög le rólam! Ha tehetném mindenki elé pajzsként állnék fel, hogy megvédjem őket ezektől a megjegyzésektől. Április a császármetszés hónapja és bár igyekszem a lehető legkevesebbszer megnyílni, ezt a bejegyzést most azokért az anyákért írom, akiket mélyen érintenek ezek a megjegyzések.Császárral szültél? Természetes úton szültél? Örökbe fogadtál? Úgy döntöttél nem vállalsz babát? Szoptatsz? Nem szoptatsz? Veled alszik? Külön szobában alszik? Bárhogy is van én örülök neked,ha te/ti így vagytok boldogok,egészségesek. A babád és az életed nem a szomszédé, az anyukádé, az anyósodé, a barátnődé! Sőt! Nem is az idegené, aki veszi a bátorságot megkérdőjelezni a tetteidet. CSAK A TIÉD és a párodé!

Azt akarom, hogy tudd, hogy nem vagy kevesebb és úgy cselekedj, ahogy nektek a legjobb. #nyugijóanyavagy ❤️A statisztikákat pedig mindenki dugja oda, ahova akarja! 😌

– zárta le Regina, és megkérte a követőit, hogy szeretettel forduljanak egymás felé a hozzászólásokban is, ellenkező esetben tiltani fogja a bántó kommentelőket.

Dukai Regina posztja itt megtekinthető.

Nyitókép: Reggeli

#Bulvár#dukai regina#császár#szülés#előítélet#fotó

Címlapról ajánljuk