Bulvár

„Még csak kapatos sem voltam” – ittas vezetéséről beszélt Zalatnay Sarolta

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 7:04

Az énekesnő szerint egy buta kis desszert tett keresztbe neki.

Ittas vezetés miatt vették el tavaly Zalatnay Sarolta jogosítványát. Egy 2022 februári estén az énekesnőt egy általános közúti ellenőrzésben leintették a rendőrök. A budapesti utcában készségesen félreállt a karjelzésre, ám elővették a szondát és megkérték az énekest, hogy fújjon bele a műszerbe. Amikor a szonda jelzett, azonnal elvették Zalatnay jogosítványát és eljárást indítottak ellene. 

Az énekesnő a hot! magazinnak szólalt meg, a Bors szemléje szerint így: „Beismerem, hogy valóban történt egy ilyen eset, aminek következményeként hét hónapra be is vonták a jogosítványomat. Mi több, képzésen is részt kellett vennem, és vizsgáznom is kellett ahhoz, hogy visszakapjam a vezetői engedélyemet. Azt azért leszögezném, hogy nem csatak részegen ültem volán mögé aznap, de még csak kapatos sem voltam. Ugyanakkor tény, hogy volt némi, alig kimutatható mennyiségű alkohol a véremben. Tisztában is voltam vele, hogy gond lehet, hiszen egy születésnapi bulin megettem néhány szem konyakmeggyet, amivel a barátaim kínáltak, miután a pezsgőt visszautasítottam. Sajnos aznap még semmit nem ettem, így eshetett meg, hogy induláskor még dolgozott az a buta kis desszert.”

Az énekesnő hozzátette: amikor a rendőr leintette, tudta, hogy vállalnia kell a felelősséget. Amikor megkérdezték, fogyasztott-e alkoholt, elmondta, hogy megevett néhány szem konyakmeggyet. Meg sem próbálta kidumálni magát a büntetésből.

Tavaly október 6-án kaptam vissza a jogosítványomat. Sokkal magabiztosabban vezetek, mert tényleg friss a tudásom. 1966-ban szereztem meg a jogsimat, és azóta igencsak sokat változtak a szabályok. Most legalább stabilak az ismereteim, szóval van némi öröm az ürömben. Jó lecke is volt ez a kis intermezzo

— jelentette ki az énekesnő, aki szerint ez volt az első és az utolsó kihágása.

Nyitókép: RTL

#Bulvár#zalatnay sarolta#ittas vezetés#alkohol

Címlapról ajánljuk