Bulvár

Aranyozott hintómonstrumban fog hazazötyögni III. Károly a koronázásáról

rtl.hurtl.hu

2023. április 10. 10:58

A hátfájással küzdő új uralkodónak nem lesz kellemes útja a Buckingham-palotába.

Kiderült, hogy a király és a királyné milyen útvonalon fog eljutni a koronázásra és azt is, hogy mivel – írja a Sky News.

Károly és Camilla a Buckingham-palotából a Westminster-apátságba vezető 1,3 mérföldes útra a gyémántjubileumi állami hintóban indul, amelyet először még Erzsébet királynő használt a parlament 2014-es állami megnyitóján.

Ez egy meglehetősen új és kényelmes eszköz, a koronázás után III. Károly azonban már visszatér a hagyományokhoz és az ilyenkor használatos aranyhintón teszi meg a visszautat. A 260 éves aranyozott monstrumot kényelem szempontjából már Erzsébet is úgy jellemezte, hogy borzalmas, mert kegyetlenül ráz, ami a hátfájással küszködő új uralkodó számára nem lesz túl kellemes.


A hintót egyébként nyolc ló fogja húzni és csak gyalogtempóban lehet vele haladni. Lengéscsillapítók nincsenek benne, se légkondicionálás. Mindez egyébként az új hintóban, amit az odaúton fognak használni, mind tartozék.

A koronázási szertartás május 6-án, szombaton 11 órakor fog kezdődni.

Nyitókép: II. Erzsébet brit királynő hintón érkezik a Westminster-palotába, hogy trónbeszédével megnyissa a következő törvényhozási évadot felsőházi ülésteremben, a Lordok Házában 2019. október 14-én. Fotó: MTI/EPA/Will Oliver.

#Bulvár#iii. károly#hintó#koronázás#arany#Buckingham-palota#Westminster Apátság

Címlapról ajánljuk