Bulvár

Újabb drogos-hátizsákos galamb bukott le Kanadában

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 11:39

Érdemes lenne a galambok körmére nézni Brit Kolumbiában.

Galambbal próbáltak kábítószert csempészni egy kanadai börtönbe, de a rendőrök még időben lekapcsolták a szárnyas drogfutárt, írta meg az rtl.hu még január elején, a különös eset után az állatnak bántódása nem esett, elengedték.

Az elengedés nem biztos, hogy jó ötlet volt, a CBC ugyanis azt írja, hogy újabb hátizsákos, drogfutár galambot találtak ugyanott, ahol januárban. A most elfogott droggalambot pontosan annál a börtönnél fogták el, ahol az előzőt, a módszer és a felszerelés is ugyanaz volt. A őrök február 27-én, egy rutinvizsgálat közben találták meg az állatot, a hátizsákja használt farmerből volt.

A hatóságoknak fogalmuk sincs, hogy kik küldözgetik a drogot a galambokkal az intézménybe, már az is felvetődött a börtön vezetőségében, hogy az állatoknak a börtön az otthonuk, mindig ide térnek haza és csak kábítószerért járnak ki, hogy aztán tömött zsákkal térjenek vissza.

A házigalambokat évtizedek óta használják kábítószer-csempészésre, mivel sokat tudnak repülni, jól tájékozódnak, megbízhatóak és pontosak. A börtön igazgatója elmondta, hogy ez egy régimódi módszer, amivel jelenleg nem tudnak mit kezdeni, mert képtelen kideríteni, hogy ki a feladó és ki a címzett.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#galamb#hátizsák#drog#kanada#brit kolumbia

Címlapról ajánljuk