Bulvár

Az egyetemista lány teljesen összeomlott, mikor meglátta saját magát egy pornóban

rtl.hurtl.hu

2023. március 14. 9:08

Soha nem forgatott ilyet, mégis ott volt a felvételen.

Taylor Klein egyetemista soha, semmilyen körülmények között nem került közel pornóiparhoz, mérnökcsaládból származik, ő maga is továbbtanult, nem volt zűrös időszaka, élte a fiatalok átlagos, ártatlan életét.

Taylor egy nap üzenetet kapott a Facebookon egy barátjától, amelyben azt írták neki, hogy küld neki valamit, amit látnia kell. A link egy Pornhub videóra vezetett, ahol a lány saját magát látta egy pornófilm főszereplőjeként.

Kiderült, hogy az arcát ellopták digitálisan, vagyis deepfake pornóban szerepeltették.

A fiatal lánynak feltűnt, hogy az utóbbi időben gyalázkodó üzeneteket kap az Instagramon, sokan gusztustalannak nevezték. Eddig nem értette, hogy mi történhetett, de azóta rájött: a deepfake pornója elkezdett terjedni a neten. 

Ez a probléma egyre gyakoribb a mai világban, nők ezreinek lopják le az arcát az internetről a profilképeik által és olykor gyengébb, olykor megtévesztően jó minőségű kamupornót forgatnak velük. A lány elmondása szerint teljesen padlóra küldte a videó, még mindig nem tudta feldolgozni igazán. Azt mondja, próbálja eltolni magától az élményt, mert máskülönben olyan ideges lesz, hogy sírn kezd.

Folyamatosan azt kérdezem magamtól: Miért akarja valaki ezt csinálni? És egyáltalán ki tesz ilyet, miért akar engem büntetni?

– kérdezi Taylor.

Taylor feljelentést tett a rendőrségen, de csak hetek múlva kapott érdemi választ, mivel az államban ahol lakik, nem tudták, hogyan járjanak el a deepfake pornós üggyel kapcsolatban. Taylor akkor döntött úgy, hogy a végére jár a dolognak, mikor a szobatársáról Juliáról is hasonló videók jelentek meg. Mindkét lány arra gyanakodott, hogy a személyes ismerettségi körükből való az, aki visszaél az arcukkal.

Mint kiderült: igazuk lett. Egy Mike nevű férfi mindkét nővel jó kapcsolatot ápolt az első egyetemi tanévben, de aztán a viszony megromlott, mert Mike csak magáról akart mindig mesélni a Tayloréknak és mindig csak az ő problémáiról beszéltek. Mike valószínűleg megsértődött, mikor a fiatal nők elkezdték hanyagolni, ezért deepfake pornóval állt bosszút rajtuk.

Mike rendkívül aktív volt a 4chan nevű fórumon, ahol szintén nagyot futottak azok a videók, amelyeket a lányokról készítettek. Kiderült, hogy ezek a videók mind hozzá köthetők. Mike nemcsak az ismerőseiről hamisított pornót, hanem másokról is, egy Gibi ASMR nevű streamerről is például, aki a YouTube-on 4,6 millió követővel rendelkezik.

Mike deepfake pornóprofilját több mint egymillióan nézték meg, eddig összesen 132 hamis pornóvideót tett közzé.

Taylor és Julia megkeresték Gibi ASMR-t, és elmagyarázták neki a helyzetet, ami arra késztette, hogy foglalkozzon a témával. Videót is készített a jelenségről, hogy felhívja a figyelmet a deepfake pornó veszélyeire és igazságtalanságaira.

Taylor örül, hogy nagy visszhangot kapott az ügy, viszont szomorú, hogy Mike egyáltalán nem részesült semmilyen büntetésben. Az ügy még csak rendőrségi feljelentésig sem jutott el, a lány pedig úgy érzi, hogy neki kellett megküzdenie olyan elemekkel, amelyekkel áldozatként nem neki kellett volna megküzdenie. 

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#pornó#deepfake#egyetemista lány#taylor klein

Címlapról ajánljuk