Bulvár

Sebestyén Balázs reagált az őt ért transzfób vádakra

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 14:23

Furcsa dolognak tartja a „genderőrület” bizonyos aspektusait.

Sebestyén Balázs és kollégái számtalanszor formálnak véleményt közéleti témákban is a Balázsék című rádióműsorban. Legutóbb a transznemű műkorcsolyázó esete miatt szólalt fel, és ezután sokan ráakasztották a transzfób bélyeget. A műsorvezető egy idei nem reagált ezekre a vádakra, de a hvg Fülke Extra legfrissebb epizódjában egy pár mondat erejéig kitért rájuk – vette észre a Blikk.

„Milyen állítás az, amivel igazolni tudod, hogy én transzfób vagyok? Az, hogy felvetek egy olyan dolgot, hogy oda felmegy valaki, aki nem tud korcsolyázni, és véleményem szerint csak azért van ott, mert transz? Vagy mert meg merem azt kérdezni, hogy milyen valódi céllal viszi ez előre a transzok elfogadását, társadalmi megítélését, ha felküldök egy láthatóan korcsolyázni nem tudó embert a jégre, akit aztán mindenki szívből kinevet? Szerintem ezt nagyon kontraproduktív...” – fejtette ki a rádiós.

Hozzátette, hogy furának tartja, amikor a „hölgyeim és uraim” megszólítást el kell vetni, mert ez zavar valakit.

Mindenki úgy él, olyan testben és lélekben, ahogy szeretne, de attól nekem az évezredes hagyományaimat, kultúráimat ne kelljen átírni és ne kelljen megváltoztatni!

Szerinte régebben őszintébb világ volt, ahol bátrabban lehetett beszélni ezekről a dolgokról anélkül, hogy megbántana valakit.

A humor az elme szellőzőablaka, így fel lehetett vállalni dolgokat. Nem kellett meggondolni, hogy egy kövér emberre rámondhatod-e azt, hogy kövér. Mindenki nagyon érzékeny... – mondta a rádiós.

#Bulvár#sebestyén balázs#gender#vélemény#rádió#transznemű

Címlapról ajánljuk