Bulvár

Leesett az álluk, milliós villanyszámlát kapott egy házaspár

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 10:08

Először kicsit indokolatlannak tűnt az 5,6 milliós számla.

Bár az energiaárak felfelé kúsztak az elmúlt hónapokban nemzetközi tekintetben is, Stewart és Gayle Neely nem volt felkészülve arra a szemet gyönyörködtető számlára, amit nemrég kaptak. A számla 13 ezer fontról szólt, ez átszámítva több mint 5,6 millió forintnak felel meg.

A skót házaspár rögtön azt gondolta, hogy csak valami hiba folytán kapták a gigantukus számlát. Állításuk szerint a gondok azután kezdődtek, hogy a lakásukban felszereltek egy okos villanyórát, amit a legtöbben pont, hogy spórolásra használnak.

Stewart elárulta, hogy általában havi 156 fontot költenek gázra és áramra, ezért is esett le az álluk, mikor kiderült, hogy több mint 13 ezer fontos tartozásuk van a szolgáltató felé.

Hamar rájöttek, hogy a hatalmas számla csak hetekkel azután érkezett meg, hogy az intelligens mérőórát beszerelték a négy hálószobás kilmarnocki családi házukban.

Amikor Stewart felhívta a bristoli székhelyű szolgáltatót, hogy megtudja, mi a fene történt, akkor csak azt kérdezték tőle, hogy szeretné-e ott, azonnal rendezni a tartozását. Kiderült, hogy tényleg a szolgáltatónál volt a hiba, a gázfogyasztást számolták el áramfogyasztásként, ez pedig alaposan megkavarta a rendszert, írja a LADBible.

Az igazán ijesztő az, hogy ha a házaspár nem figyelt volna vagy nem járt volna utána a dolognak, akkor kifizettették volna velük a horror összeget, de végül nem ez történt. A család a kellemetlenség után 150 font jóváírást is kapott a számláján.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Bulvár#villanyszámla#pénz#fizetés#stewart neely

Címlapról ajánljuk