Bulvár

Durvul a harc az örökségért: megszólaltak Lisa Marie Presley barátai

rtl.hurtl.hu

2023. február 4. 17:23

Saját anyja, Priscilla Presley vitatja lánya végrendeletét.

Jogi csatározás indulhat az idén január 12-én elhunyt Lisa Marie Presley örökségéért, miután saját anyja, Priscilla Presley vitatja lánya végrendeletét – írja a New York Post, a lap által megismert beadványra hivatkozva. A lapnak nyilatkozó barátok szerint az énekesnő „kiakadna”, ha tudná, hogy édesanyja megpróbálja átvenni az irányítást a hagyatéka felett.

Elvis Presley egyetlen lánya eredetileg 1993-ban írt egy végrendeletet, amelyet 2010-ben módosított, és anyját, a most 77 éves Priscillát tette meg vagyonkezelővé, üzleti ügyeinek korábbi menedzsere, Barry Siegel mellett, akit később beperelt hűtlen kezelés miatt. Lisa Marie halála után  azonban kiderült, hogy 2016-ban ismét módosította a végrendeletét, amelyből törölte Priscillát és Siegel-t, mint vagyonkezelőket, és lányát, Riley Keough-t, fiát (a 2020-ban öngyilkosságot elkövető) Benjamin Keough-t, illetve a most 14 éves ikerlányait tette a helyükre.

A New York Postnak nyilatkozó források szerint Lisa Marie és édesanyja már jóval az énekesnő halála előtt korábban elhidegültek egymástól. Állítólag már Golden Globe gálán sem akartak egymás közelében ülni, pedig ott elvileg az Elvis Presley-ről szóló életrajzi film jelöltségét ünnepelték. 

Lisa nem akart semmit sem az anyjától. Az elmúlt hét-nyolc évben teljesen elhidegült Priscillától. Csak akkor beszéltek, amikor már nem volt más lehetőség

– mosta egy forrás.

Egy barát azt is elárulta, hogy Priscilla 2020-ban nem tudta meghosszabbítani a szerződését a családi vagyont kezelő Elvis Presley Enterprises-szall, amelytől pedig korábban évi 900 ezer dollár jövedelme volt. A beadványban, amellyel Priscilla megtámadta a végrendeletet, állítólag arra hivatkozik, a módosítást nem hitelesítették, és megkérdőjelezi Lisa Marie aláírásának hitelességét is.

Nyitókép: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic

 

ó

#Bulvár#lisa marie presley#priscilla presley#riley keough#elvis presley

Címlapról ajánljuk