Bulvár

Sam Smith kiverte a biztosítékot szexuálisan túlfűtött, erotikus videóklipjével

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 11:03

Az énekes legújabb dalához készült klipje megosztja az embereket: vannak, akik felháborodva követelik, hogy korhatáros legyen, mások viszont kiállnak Smith mellett.

Az I’m Not Here To Make Friends című dalhoz készült klipjében Sam Smith már a nyitójelenetben is egy habos-babos rózsaszín ruhában vonul be egy impozáns kastélyba, hogy utána egyre feszesebb ruhákban táncoljon vadonatúj slágerére. Egy combig felsliccelt fekete estélyi, egy gyöngyöktől csillogó fűző, látványos fehérneművel kombinálva, bőrből készült fecskében vonagló táncosok és magassarkú cipők, amiket még Lady Gaga is megirigyelne.

Ez a videó mesés, extravagáns, queer és minden, ami közötte van. Az elkészítése egy valóra vált álom volt. Remélem színtiszta örömömet okoz nektek is.

– írta ki Smith egyik Insta-bejegyzésében.


A képek láttán heves vita alakult ki a Twitteren, hiszen sokak szerint a videót korlátozni kellene, hogy fiatalkorúak ne láthassák. Persze, ebben nem mindenki ért egyet, ahogyan abban sem, hogy a queer közösség ábrázolása lenne a probléma, vagy pusztán az obszcénnek titulált felvételek – bármilyen nemi hovatartozástól függetlenül.

Tinédzserek anyukájaként elegem van azokból az emberekből, akik ilyen módokon akarják eladni a zenéjüket

– írta egy felháborodott édesanya.

Hozzá hasonlóan sokan értetlenkedtek, hogyan nézhetnek fel a fiatalok az énekesre, akit szerintük be kellene tiltani.

Bárkiről ezt írnám, aki ilyen videót tenne ki. Ez nem Sam Smith nemi identitásáról szól.

A negatív kommentek mellett azonban legalább annyian kiállnak Smith mellett. Szerintük ugyanis senki sem kelt volna ki ennyire magából, ha egy nő lenne a klip főszereplője.

Ha nők csinálhatnak olyan videókat, amik vulgárisak vagy túlzottan szexuálisak, akkor Sam Smith miért ne tehetné ugyanezt? Úgy látszik, az mindenkinek oké, ha női énekesek csinálják ezt, de az már nem fér bele, hogy Sam Smith csinálja. A dalok, amiket a 8 éves gyerekeitek énekelnek, mind a szexről szólnak, inkább ezen gondolkodjatok el.

– írta az egyik kommentelő.

Az énekes egyelőre még nem reagált a negatív kommentekre.

Nyitókép: Getty Images / Gabe Ginsberg / Stringer

#Bulvár#Sam Smith#klip#kommentek#kiakadás#támadás#kritika

Címlapról ajánljuk