Bulvár

„Bélyeg került rám a politikai kiállásom miatt” – Osváth Zsolt szerint a nézetei miatt mondták vissza esküvője helyszínét

rtl.hurtl.huJuhász FlóraJuhász Flóra

2023. január 19. 11:46

A youtuber azt gondolta, hogy homofóbiával áll szemben, azonban hamar kiderült, hogy nem ez a baj.

Különös helyzetbe került az étteremtulajdonos, youtuber Osváth Zsolt, aki legutóbb A Konyhafőnök VIP-ben csillogtatta meg főzőtudását, amiről YouTube-videóban számolt be ZSHOW time nevű csatornáján. 

8 éve van együtt a párjával, akivel elhatározták, hogy összekötik az életüket, és a meleg párok számára Magyarországon elérhető legerősebb köteléket, a bejegyzett élettársi kapcsolatot választják erre. Meg is találták az álomhelyszínt, ami egy Nagykálló közeli festői kis kúria volt, a ceremónia előkészítésével egy esküvőszervezőt bíztak meg. A helyszín rendezvényszervezőjével megegyeztek, átbeszélték a dekort és a menüt is, már csak a foglaló átadása hiányzott, amikor az esküvőszervező meglepő hírekkel kereste fel Zsoltot: „Zsolti, baj van, lemondták az esküvői helyszíneteket”.

Mindez pár nappal azelőtt történt, hogy a pár személyesen is ellátogatott volna a kúriába, és egyeztették volna az utolsó simításokat az előlegezéssel együtt. Zsolték először értetlenül álltak a dolog előtt:

Viszonylag sok helyszínnel és szolgáltatóval vettük fel a kapcsolatot, és nem tudok olyat mondani, ahol azon, hogy két férfi szeretné az életét összekötni, bárki meghökkent volna. Mindenhol nagy szeretettel fogadtak minket.

Az esküvőszervező szerint a tulajok azt mondták, hogy átbeszélték, utánanéztek, és arra jutottak, hogy nem szeretnék, ha a pár náluk esküdne, amiből világossá vált Zsolt számára, hogy itt személyes ellentétről lehet szó. Szerette volna ő maga hallani az elutasítás indokát, így felhívta a tulajdonost, és a beszélgetésükből kiderült, hogy Zsolt a politikai nézetei miatt nem esküdhet a kúrián.

Konkrétan megmondták, hogy a személyemmel, a személyünkkel van probléma, és azzal, hogy az ellenzéki politikát, narratívát népszerűsítettem

– mondta Zsolt, aki hozzátette, hogy elmagyarázta a tulajdonosnak, hogy nem kampányrendezvényt, hanem az esküvőjét szeretné a helyszínen tartani, azonban az hajthatatlan volt.

Azon, hogy meleg vagyok, nem tudok változtatni, de nem ez volt a probléma. Azon, hogy balos vagyok, vagy liberális érzelmű, sem tudok változtatni, részint azért, mert meleg vagyok

– szögezte le Zsolt, és kijelentette, hogy egy helyszín miatt nem is volna hajlandó változtatni az elvein.

A youtuber elmesélte, hogy nyugodt hangnemben beszélte meg a dolgot a tulajdonossal, elmagyarázta, hogy nemcsak ellenzéki, hanem kormánypárti politikusokat is hívott az online műsorába, azonban az kötötte az ebet a karóhoz, és kijelentette, hogy ők nem akarnak politikai csatározást, és 

lelkileg nem bírnák elviselni, ha a pár ott tartaná az esküvőjét, mert politikai céltáblává válnának ezáltal.

A megalázottság és sértettség dühbe csapott át, azonban Zsolték úgy döntöttek, hogy nem tesznek jogi lépéseket, habár az ilyen diszkriminációt a törvény is bünteti. Rövid keresgélés után Zsolt rábukkant, hogy honnan volt neki ismerős a kúria: a helyszínt uniós támogatásokból újították fel, hogy gyermektáboroknak adjon helyet, azonban inkább csak bizonyos celebek esküvőit tartják ott, és egyszer még egy beöltözős fétisparti is helyet kapott a kúriában. A hely tulajdonosa egy fideszes önkormányzati képviselő, akinek az anyja a helyi – szintén fideszes – polgármester.

A rendezvényszervező csak rábólintott, és mire eljutott ez a tulajig, megfuttatták a helyi önkormányzatnál, megfuttatták, gondolom, országosan is, rájöttek arra, hogyha Osváth Zsolt és Zsenyei Patrik ebben a kúriában összekötik az életüket – egy meleg esküvő egy fideszes fellegvárban –, az sehogy sem lesz jó a sajtóban, és ezért inkább úgy döntöttek, hogy összetörik ezt a kis álmunkat

– mondta Zsolt. Kiemelte, hogy utólag visszatekintve örül annak, hogy így történt a dolog. „Ha kell, akkor egy lepukkadt tanácsházán is elveszem életem szerelmét, mert a mi szerelmünk nem mérhető EU-s segélyben” – jelentette ki.

Olyan bélyeg került rám a politikai kiállásom miatt, amit még úgy érzem, hogy sokáig fogok viselni, de nem bánom, mert az elveim és a véleményem nem változott 

– mondta. Hozzátette azt is, hogy sok lehetőségtől esett már el azért, mert beleállt a politikába. Kifejtette, hogy miért tartja fontosnak, hogy megossza a történetét a nézőivel:

Azt gondoljuk, hogy ebben az országban nincsen cenzúra, nincsen hátránya annak, ha szimpatizálsz az ellenzékkel, vagy ellenzéki véleményt formálsz – nekünk az esküvői helyszínünket mondták vissza, és nem tagadták egy pillanatig sem.


Zsolt teljes videója itt megtekinthető:

 

Nyitókép: RTL Reggeli

#Bulvár#osváth zsolt#politka#ellenzék#esküvő#fidesz#diszkrimináció

Címlapról ajánljuk