Bulvár

Egy ecuadori férfi hivatalosan megváltoztatta a nemét, hogy megnyerje a válása utáni elhelyezési pert

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 8:38

Mindenképp ő szeretné felnevelni a volt feleségével közös gyerekeiket.

A 47 éves René Salinas Ramos a La Voz del Tomebamba ecuadori hírtelevíziónak elmondta, hogy országban a törvények az anyákat részesítik előnyben az apákkal szemben a válások utáni elhelyezései perekben, ezért úgy döntött, hogy hivatalosan megváltoztatja a nemét.

Ramos a kamerák előtt igazolta is, hogy már hivatalosan nőként szerepel a nyilvántartásban, megmutatta az új személyigazolványát, ahol a nemnél az szerepel, hogy nő.

Salinas Ramos azt állítja, hogy a lányainak rossz dolga van az anyjuknál és már több mint öt hónapja nem láthatta őket.

A törvényeink szerint a nőknek több joguk van ezen a területen. Jelen pillanatban nő és anya vagyok. Biztos vagyok benne, hogy nőként szeretnék élni, anyai szeretetet és védelmet akarok nyújtani a gyermekeimnek.

– mondta Salinas Ramos, aki szerint felháborító, hogy férfiként szinte semmi esélye nincs, ha a válás után magához akarja venni a gyerekeit.

A helyi transzneműek jogaiért harcoló szervezetek felháborodtak a férfi döntésén és azon, hogy egyáltalán lehetősége volt erre. Diane Rodríguez, az egyik ilyen helyi szervezet vezetője szerint ez nem segíti a transznemű emberek ügyét, hanem inkább megnehezíti azt. A gond az, hogy Ramos láthatóan csak praktikus okok miatt akarta megváltoztatni a nemét és erre volt is lehetősége, miközben sok transznemű azért küzd az országban, hogy teljes életet élhessen.

Végül a transz jogvédő csoport arra kérte az ecuadori bíróságokat, hogy a Salinas Ramos körüli körülmények fényében egyértelműsítsék a jelenlegi szabályozásokat és vegyék szigorúbban a követelményeket.

Nyitókép: Twitter

#Bulvár#nemváltoztató műtét#ecuador#válás

Címlapról ajánljuk