Bulvár

Betlehemi jászolban talált menedéket az anyakutya, ott hozta világra kölykeit

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 12:32

 A helyi lakosok elzarándokoltak a helyszínre, élelmet és ajándékokat vittek.

Az Upworthy írta meg, hogy a dél-mexikói Palenque város önkormányzata karácsonykor nagyméretű betlehemi jászolt állított fel a főtéren, nem is sejtették, hogy különleges látogató érkezik. A hagyomány szerint a kis Jézust csak karácsonykor helyezik a jászolba.

 A helyi lakosok meglepődtek, amikor a szénakupacban valaki más is megpihent: egy kutyamama. Hamarosan rájöttek, hogy nincs egyedül, ugyanis hét apró kölyökkutyának adott életet a szalmában fekve.


Eric Guzmán helyi újságíró az elsők között vette észre a karácsonyi gyermekáldást.  

Megdöbbentem, ugyanakkor örültem is, amikor láttam, hogy a kölykeit biztonságos helyen tartja, ahol nem áznak, és nem fáznak

 – mondta Guzmán, majd hozzátette: mostanában hideg volt Palenquében, de általában egész évben meleg van. A helyi lakosok elzarándokoltak a helyszínre, élelmet és ajándékokat vittek.

A hatóságok megengedték, hogy az állatok addig maradjanak, amíg a Dejando Huellitas SOS helyi aktivistái közbeléptek, hogy új otthont találjanak a családnak. A kölykök még túl fiatalok ahhoz, hogy elvegyék őket az anyjuktól, de sokan jelentkeztek, hogy örökbe fogadják őket. 


Nyitókép: Dejando huellitas S O S Palenque / Facebook

 

#Bulvár#kutya#menedék#jászol

Címlapról ajánljuk