Bulvár

Feljelentette a végrehajtókat Bíró Ica, egyikük a Schadl-Völner ügy vádlottja

rtl.hurtl.hu

2022. december 12. 6:49

Dr. M. Eszter korábban balhénak nevezte, hogy Bíró Ica nem akart kiköltözni az otthonából.

A végrehajtók vélelmezett visszaélése miatt tett feljelentést Bíró Ica, írta meg a Blikk.  A feljelentésében hangsúlyozta: a végrehajtók nem a jogszabályok alapján jártak el a végrehajtás során, és több mint százmillió forintos kárt okoztak neki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére azt közölte, hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben december 1-jén elrendelték a nyomozást.

Bíró Ica tíz éve vett fel svájci frank alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete. Az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlet majdnem a háromszorosára nőtt, hat éve már nem tudja kitermelni a törlesztést. Jogerős ítélet alapján a házából és a lakásából is kilakoltatták rendőri segítséggel 2019 májusában.

A Blikk információi szerint az egyik feljelentett végrehajtó, dr. M. Eszter volt, aki balhénak nevezte, hogy Bíró Ica nem akart kiköltözni az otthonából, és kamerák előtt, a könnyeivel küszködve, kiabálva tiltakozott az ingatlana elvétele ellen. A lap szerint

dr.. M. Eszter az egyik vádlottja a Schadl-Völner ügynek, amelyben többek között hivatali vesztegetés a vád.

A Bíró Icát segítő, a végrehajtók vélelmezett visszaéléseit feltáró Gulya Tibor a lapnak elmondta: mivel a végrehajtó jogellenesen rendelte el a végrehajtási eljárás folytatását, minden azzal kapcsolatos intézkedése jogellenes, így az árverés is. Ha ezt megállapítják, Bíró Ica tulajdonjogát az ingatlanjai vonatkozásában vissza kell jegyezni. Vagyis az eredeti állapotot helyre kell állítani.

Bíró Ica kálváriájáról a Fókusz is beszámolt:


Nyitókép: RTL

#Bulvár#bíró ica#végrehajtó#feljelentés#nyomozás

Címlapról ajánljuk