Kármán Odett: Nem tudom elképzelni, hogy levágjak egy csirkét
2022. december 8. 7:57
Évek óta nem eszik húst. Párjával Abasáron építkeznek.
A Story beszélgetett Kármán Odettel a gasztronómiához fűződő viszonyáról és terveiről. A Konyhafőnök VIP versenyzője elmondta: a békési Sarkadon nevelkedett, dédnagymamájától és nagymamájától tanult meg főzni.
Ma is őrzöm a receptjeiket, nekem például a borsóleves csak úgy finom, ahogyan ők készítették
– fogalmazott Odett, aki szerint ezek nagy része igazi, magyaros recept sok hússal. Bár ő évek óta nem eszik húst, párjának, Kamarás Norbertnek elkészíti a húsos fogásokat, a kóstolásból azonban nem veszi ki a részét.
Úgy gondolja, hogy azért lett vegán, mert gyermekkorában nagyon sok állat vette körül és mert tudja, hogy a hús „előállítása” nagyon megterheli a környezetet.
Sarkadon hatalmas baromfiudvarunk volt, tele gyümölcsfákkal, kis épületekkel, rengeteg állattal. (…) Nem tudom elképzelni, hogy levágjak egy csirkét, és ma már azt sem, hogy megegyem
– mondta.
Párjával annak szülőfalujában, a Heves megyei Abasáron képzelik el jövőjüket, itt már épül közös otthonuk. A falak már állnak, év vége előtt tető kerül a házra, tavasszal pedig a benti munkálatok következnek.
Nyitókép: RTL