Bulvár

Történelmi pillanat: Katalin hercegné Diana tiarájában és Erzsébet királynő karkötőjében tündökölt

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 11:57

A walesi hercegné három év után most először viselt tiarát. Mutatjuk, hogy mi volt az apropó!

Vilmos herceg felesége, a 40 éves Katalin hercegné egy keddi ünnepségen mutatkozott tiarában a Buckingham Palotában megrendezett állami banketten, ahol Dél-Afrika elnökét, Cyril Ramaphosát vendégelte meg a királyi család – írta meg a People magazin.

Az állami látogatáson Katalin egy Jenny Packham által tervezett fehér estélyit viselt, amit egy alkalomhoz illő fejdísszel, Diana walesi hercegné egykori tiarájával koronázott meg. A hercegné továbbá a tiarához passzoló fülbevalót is viselt a banketten – ami korábban szintén Dianáé volt –, valamint Erzsébet királynő ékszeres dobozából választott magának karkötőt az estére.

Katalin hercegné Diana tiarájában tündökölt
Fotó: Katalin hercegné és Dél-Afrika elnöke, Cyril Ramaphosa – Pool / Getty Images


A gyémántokkal és gyöngyökkel díszített fejdísz Diana egyik kedvence volt, így többször is láthattuk Harry és Vilmos édesanyjának fején. A szakértők szerint a ragyogó kiegészítő több mint egy évszázados, és Garrard ékszerház készítette az 1913-as és 1914-es évek környékén Mária királynénak. A híres tiarát legutóbb 2019 decemberében láthattuk a hercegnén, aki akkor egy hosszúujjú, sötétkék Alexander McQueen bársony ruhát viselt.

Katalin hercegné Diana tiarájában tündökölt
Fotó: Diana és a szóban forgó tiara – Tim Graham / Getty Images

A pandémia miatt a mostani bankett volt az első alkalom, hogy külföldi államfőt fogadott a királyi család – legutóbb Donald Trump járt náluk 2019-ben. A bálteremben tartott vacsorán Ramaphosa elnök III. Károly király és Katalin hercegné között ült, míg Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszter Kamilla királyné és Vilmos herceg mellé került. A feltálalt ételek között volt grillezett rombuszhal erdei gombával és szarvasgombával sóska szószban, valamint articsókával töltött windsori fácánból készült ballotin, birsalmabefőttel és portói szósszal. A desszert vanília parfé volt karamellizált almával.

Íme a vacsora előtti utolsó simítások:


Nyitókép: Chris Jackson / Getty Images

#Bulvár#katalin#hercegné#kate middleton#tiara#Diana

Címlapról ajánljuk