Bulvár

Mindkét lábát eltörték, három hónapon át a poklok poklát élte át a 68 éves férfi néhány plusz centiért

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 8:46

Elképesztő gyötrelmekkel és hatalmas kiadással járt, de még így is önként vállalta a beavatkozást.

A LADBible számolt be annak a 68 éves brit férfinak a történetéről, aki egy rendkívül fájdalmas, időigényes és költséges beavatkozásnak vetette alá magát, hogy egy kicsit magasabb lehessen. 

A férfi a műtét előtt nagyjából 167 centiméteres volt, utána nagyjából 175. Roy Conn egy reggeli műsorban mesélt arról, hogy miért döntött a beavatkozás mellett annak ellenére, hogy 68 éves és boldog házasságban él. Szerinte magassága nem jelentett komoly problémát számára, de eljött az idő, amikor megengedhette magának az eljárást. 

És ennyi. Nem volt igazi komplexusom emiatt, csak mindig úgy éreztem, hogy alacsony vagyok

– fogalmazott, majd arról is beszélt, hogy a felesége úgy szerette őt, ahogy volt, a beavatkozás miatt pedig neje jobban aggódott, mint ő maga.

Szóval, ez nekem szólt, nem másnak

– szögezte le. 

Felépülése eleinte nagyon nehéz, fájdalmas volt. De túljutott rajta. Dr. Kevin Debiparshad lábhosszabbítási szakértő, aki egyébként a férfi sebésze volt, kifejtette: a műtét maga nagyjából másfél óra, ezután azonban naponta hosszabbítanak a végtagokon. A teljes folyamat körülbelül 25 napot vesz igénybe. Mindez nem fájdalommentes, majd a szintén kellemetlen, de elkerülhetetlen rehabilitációt is végig kell csinálni. 

Korábban Kovács András plasztikai sebész a Reggeliben elmondta: ilyen beavatkozásokat Magyarországon is végeznek, ára nagyjából16-20 millió forint. Az érintetteknek vállalniuk kell a hosszú és fájdalmas rehabilitációt. A szakértő azt is elmagyarázta, hogy hogyan zajlik a műtét: 

A lábszárban van egy vékonyabb és egy vastagabb csont. A lábszárcsontot több helyen felfúrják és eltörik, majd egy titánból készült teleszkópos velőűrszeget helyeznek el benne, amit egy hét után egy mágneses tekercs segítségével elkezdenek tekerni.

Ezzel naponta 1 mm méretnövekedést lehet elérni. Két hónap alatt pedig akár 5 centit is nőhet a magasság. A teljes beszélgetést itt nézheti meg:


Nyitókép: Pixabay

#Bulvár#magasság#műtét#beavatkozás#hosszabbítás

Címlapról ajánljuk