Bulvár

Összeomlott a hasnyálmirigye, miután tíz perc alatt megivott 12 energiaitalt

rtl.hurtl.hu

2022. november 17. 14:01

Ez történik, ha gyorsan viszünk be brutálisan nagy adag cukrot és koffeint.

Egy gamer kis híján meghalt, miután tíz perc alatt nem kevesebb, mint 12 energiaitalt döntött magába. A fiatal férfi azért kísérelte meg ezt a mutatványt, hogy elkápráztassa a munkatársait. Dr. Bernard Hsu klinikai gyógyszerész elmondta, hogy a beteget mentővel kellett kórházba szállítani – írja egy amerikai hírportál.

A 36 éves férfi pokoli hasi fájdalmakra panaszkodott a mutatvány után, egy ponton túl már ő maga is azon a véleményen volt, hogy orvosi segítségre van szüksége. A 36 éves gamer, akire JS-ként hivatkoznak, egy ideig próbálta elterelni a figyelmét a fájdalomról, elkezdett játszani, de azt sem bírta sokáig. A kórházban kiderült, hogy összeomlott hasnyálmirigye, hirtelen súlyos gyulladás alakult ki nála.

JS hasnyálmirigye lényegében elkezdte emészteni magát, miközben szervezete azért küzdött, hogy feldolgozza a 12 doboznyi energiaitalból származó anyagokat.

A gyulladás érintette a veséjét és a máját is. Az orvosok intravénásan antibiotikummal kezdték kezelni, mivel a kórházban több alkalommal is hányt. JS lassan jobban lett, de az orvosok szerint egy hajszálon múlt az élete. A vérvétel során kiderült, hogy az egészségtelen életmód és a töménytelen cukorbevitel miatt már inzulinrezisztencia alakult ki nála, amit a diabétesz előszobájának szoktak hívni.

Nyitókép: YouTube

#Bulvár#energiaital#hasnyálmirigy#szerv#összeomlás#cukor#koffein

Címlapról ajánljuk