Bulvár

Nagy Ervin: Zámbó Jimmy mellett nem lehetett csak úgy lenni, vagy imádott, vagy neked ment

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 6:16

A színész a hamarosan induló A király című sorozat kapcsán arról mesélt, miként építette fel az énekes karakterét.

A hamarosan az RTL+ streamingszolgáltatáson debütáló A király című sorozatban Zámbó Jimmy-t alakító Nagy Ervin egy Blikknek adott interjúban elmondta: véleménye szerint Zámbó egész életében a szeretetet hajszolat, ennek köszönhetően voltak sokszor érzelmi kilengései.

Szerintem nagyon meg akart felelni az édesanyjának. Pontosan tudjuk, felnőtt emberként is milyen bonyolult az apánkkal-anyánkkal való viszony, és mennyire meghatározó az, hogy ki mennyi szeretetet kap gyerekkorában a családjától. Én – hála Istennek – rengeteget kaptam a szüleimtől, de azt hiszem, ő nem eleget. Egész életében a szeretetért küzdött, és a szélsőséges megnyilvánulásai is elsősorban innen gyökereznek.

– mondta a lapnak Nagy Ervin, aki ugyanakkor hozzátette: mindez nem jelent felmentést, de véleménye szerint ennek tudatában talán könnyebb megérteni a karakterét.

Mintha lett volna egy hátizsákja, amiben gyűjtötte a szeretetet, de, amikor belenézett, mindig úgy látta, hogy csak félig van tele.

– fogalmaz a színész.

Az interneten fellelhető felvételek kapcsán Nagy Ervin azt mondja, hogy inkább hátrányt jelentenek, mint előnyt, mivel a nézők majd ezekhez a felvételekhez fogják mérni az ő alakítását is.

A figura megformálása során talán éppen ez a gondolat, vagy az ettől való félelem okozta számomra a legtöbb nehézséget, de azt remélem, végül sikerült megtalálnom a szükséges színészi eszközöket a hiteles ábrázoláshoz.

– mondta Nagy Ervin, aki elárulta: nagyon figyelt arra, hogy végig megfelelő hőfokon tartsa a karaktert, mert meglátása szerint Zámbó Jimmy mellett nem lehetett csak úgy lenni, létezni. Vagy imádott, vagy neked ment.

Nyitókép: Borbély Alexandra és Nagy Ervin az Európai Filmdíjak átadási ünnepségén a sevillai Maestranza Színházban 2018. december 15-én. Fotó: Julio Munoz / EFE / EPA / MTI

#Bulvár#zámbó jimmy#RTL+

Címlapról ajánljuk