Bulvár

Berki Krisztián édesapja: Az emberek nagyon csúnyán tudnak viselkedni

rtl.hurtl.hu

2022. november 9. 5:27

Összetört a gyászoló Berki Ferenc. Ráadásul sokan nem a megfelelő módon beszélnek vele. 

Berki Krisztián édesapja, Berki Ferenc szólalt meg a Hot! magazinnak, a beszélgetést a Ripost szemlézte. Eszerint a Tatabányán, buszvezetőként dolgozó férfi teljesen összetört fia elvesztése miatt, unokái tartják benne a lelket. 

Ő harsány volt, én csendes. Ő mindig többet akart; én megelégedtem azzal, amim volt. Én szeretni akartam; ő azt akarta, hogy szeressék

– fogalmazott Berki Ferenc, aki hozzátette: „Krisztián halála után az egyik szomszéd odaállt elém, és azt kérdezte: »Túltetted már magad a fiad halálán?« Ökölbe szorult a kezem, és azt válaszoltam neki, hogy majd ha az ő fia meghalt, akkor én is megkérdezem tőle, hogy túltette-e magát rajta…. Nem lehet erre mit mondani; az emberek nagyon csúnyán tudnak viselkedni. Van, hogy megkérdezik, hogy mit érzek. Az egész életem tönkrement, azt érzem. Volt egy fiam, az egyetlen fiam, akit eltemettem.”

Hogy fiuk miért halhatott meg, arról Berki Krisztián szülei semmit sem tudnak. Bár elváltak, a gyászban ismét egymás támaszai. „Támogatjuk egymást, a veszteségünk közös. Eddig a fiunk tartott össze, most a gyász. És persze a két unokánk! Velük tartjuk a kapcsolatot, ez mindennél fontosabb számunkra. Ők hoznak némi vigaszt az életünkbe, más örömöm nekem úgy sincs. Én magamban gyászolok. Van, hogy meghallgatok egy zeneszámot, és utána egy fél napot sírok. Amikor végignéztem a Krisztián temetéséről készült videót, a szívem megszakadt. Sokan nem tudják, hogyan ülök be az autóba, és vezetek, hogy közben milyen érzések kavarognak bennem. Nem hagyom el magam, csinálom a dolgom, de közben legbelül mérhetetlenül üres vagyok, a fiam halálával a lelkemből meghalt egy darab. Nekem senkim sem maradt” – fogalmazott Berki Ferenc.

Korábban Berki Krisztián édesanyja szólalt meg a Reggeliben:


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Bulvár#berki krisztián#Berki Ferenc#édesapa

Címlapról ajánljuk