Bulvár

Balogh Levente: Ez a műsor egy igazi álomkarrier lehetőségét nyújtja

Gedeon BeatrixGedeon Beatrix

2022. október 9. 14:08

Már várják a jelentkezőket Az álommeló című üzleti realityműsorba, amelyben Balogh Levente keresi majd elnöki asszisztensét. Az üzletembert arról faggattuk, miért vágott bele a Donald Trumpról is ismert formátumba, és milyennek képzeli leendő kollégáját. Az is kiderült, milyen főnök Balogh Levente, és miért nem vágta át eddig soha senki.

Hogyan jött az ötlet, hogy üzleti realityműsorban keresd az elnöki asszisztensed?

Az RTL keresett meg, hogy van egy formátum, amit elindítanának velem Magyarországon, hízelgő volt, hogy éppen rám esett a választás. Minden ilyen lehetőségnek örülök. Anno amikor felkértek a Cápák közöttre, örömmel mondtam igent, hiszen visszaadhatok a magyar vállalkozóknak, fiataloknak abból, amit megtanultam és elértem Magyarországon. Ez a műsor más megközelítésben, de hasonló a Cápákhoz, üzleti reality, de egy kicsit talán „realitybb”, és még mélyebben megmutatja, hogyan gondolkodom, és hogyan építkezem az üzleti életben. 

Ezt a műsort is azért fogják szeretni, mert az üzleti életre tanítja az embereket és azokat a fiatalokat, akik frissen végeznek az egyetemen.

Vajon miért nem találtad meg még erre a pozícióra a megfelelő embert?

Ilyen kollégát nem egyszerű találni. Ha valaki a mi szakmánkban elnöki asszisztenst keres, fejvadász céget bíznak meg. A cég hoz embereket, akikkel leülünk, de fél óra alatt nem sokat tudunk meg róluk. Ez egy bizalmi pozíció, éppen ezért ez a műsor fantasztikus lehetőség, hogy több napon, héten keresztül, feladatról feladatra egyre közelebb kerüljünk egymáshoz a jelentkezőkkel. Nem feltétlenül vállalkozókat keresek, jöhetnek friss diplomások is! A Cápák közöttben láthattunk olyan fiatalokat is, akik még számlaképesek sem voltak, de nem ettől függött, hogy bizalmat szavaztunk-e nekik. Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy megmutassa magát.

Úgy képzelem, hogy minden vállalkozásodra jut egy-egy ilyen ember, de nincs olyan rajtad kívül, aki az egészet összefogja.

Azt a példát szoktam felhozni, hogy adott egy nagy szimfonikus zenekar, vannak művészek, zongorista, hegedűs stb… Ők egyenként az adott feladatukat fantasztikusan megoldják, de van a karmester, aki a térben is lát – és egy vállalkozónak térben kell látnia –, tudja, mikor ki következik, és ebből komponál meg egy művet. A zongorista, ha nem lenne ott a karmester, nem tudná, mikor következik. 

De mi történik akkor, ha a karmester megfázik, vagy szabadságra megy? Akkor is kell valaki, aki karmester helyére beáll, és ugyanúgy levezényli a művet – na, egy ilyen ember kell nekem is!

Mi az a határ, ameddig át tudod adni a feladatokat, mennyire vagy irányításmániás?

Nem vagyok irányításmániás, ha látom, hogy egy adott kolléga jól végzi a munkáját, kiszállok, és nem irányítom. A nagyvállalatomnál ilyen emberek vannak. Egy mátrix rendszerű ellenőrzési szisztémában dolgozunk, és úgyis kibukik, ha valaki rosszul végzi a munkáját. Kifejezetten igénylem, hogy ne kelljen mindenkit ellenőriznem.

Milyen az ideális elnöki asszisztens, gondolkodtál már ezen?

Térlátásúnak és alkotó embernek kell lennie. Nem szeretem azokat a munkavállalókat, akik csak abban gondolkoznak, hogy mennyi pénzt keresek adott idő alatt, hanem 

azokat keresem, akiknek van egy víziójuk, és azt szeretnék megvalósítani. Mindenképpen nyugodt természetű legyen, én például az üzleti életben mindig hidegvérrel gondolkozom.

A magánéletben persze nem így működöm, és ezen a feleségem és a rokonaim is nevetnek, hogy mennyire máshogy viselkedem az üzleti életben. Azt gondolom, azért is lettem ennyire sikeres, mert át tudok kapcsolni, tudom, hogy az üzleti életben tisztánlátásra, megfontoltságra és higgadtságra van szükség.

Hogyan telik egy munkanap? Az elnöki asszisztensnek mennyire kell majd veled töltenie a napjait?

Nem kell mindig velem lennie, van egy bázisunk, nyilván ott találkozunk, de ma már olyan fejlett az informatika, hogy virtuálisan is bármikor elérhetjük egymást. Természetesen lesz, amikor velem kell jönnie, és együtt intézzük a dolgunkat.

Balogh Levente: Ez az új műsor igazi álomkarrier lehetőségét nyújtja

Ki tudsz kapcsolni? Át tudod adni a munkát? Van olyan nap, hogy be sem kapcsolod a laptopot, vagy kikapcsolod a telefont?

Ebben nagyon jó vagyok. Amikor nyaralok, engem fel lehet hívni. Azt szoktam mondani: mindenkinek azzal kell foglalkoznia, amit szeret, akkor boldog ember lesz, és akkor nem teher a munka. A jelentkezőknek is azt üzenem: szeressék a munkát, és szeressenek létrehozni, alkotni és működtetni azt, amit kitaláltak. Nálam a kikapcsolódás úgy néz ki, hogy elmegyek a tanyámra lovagolni, vagy a tengerhez utazom. A tenger kiszívja az agyamból a gondokat, a terheket. Maximálisan ki tudok kapcsolódni, nem múzeumlátogató turista vagyok, én úgy pihenek, hogy leülök a napozóágyra, és nézem a tengert.

Mit gondolsz, a műsorban be is tanul majd a kiválasztott kolléga menet közben? Ez gyakorlatilag tréning is lesz a számára?

Igen, tréning, hiszen végig az én holdudvaromban lesz. Megismeri azokat a kollégákat, akik alattam, mellettem dolgoznak, és a cégeink működését is feltérképezi. A gazdasági intézmények, a pénzügyi partnerek, a beszállítók a műsoron keresztül megismerik őt, és talán ez segít abban, hogy bizonyos emberek ne csak az én szavamat fogadják el. Remélem, a műsornak miatt olyan ismeretséghez jut majd a kiválasztott elnöki asszisztens, hogy ennek köszönhetően könnyebb lesz őt elfogadtatni is. Ez a műsor egy igazi álomkarrier lehetőségét nyújtja a jelentkezőknek.

Mennyire vagy jó emberismerő? Elég lesz egy műsor ahhoz, hogy biztos legyél a végső döntésben, hogy a megfelelő kollégát választod ki magad mellé?

Nagyon jó emberismerőnek tartom magam. Többször elmondtam, hogy egy kézfogás után megmondom, kivel állok szemben. 

Amikor a szemébe nézek valakinek, látom, mi van benne. Igaz, én sem vagyok tévedhetetlen, párszor tévedtem is már, de az is igaz, hogy 53 éves vagyok, és eddig még nem vágott át senki, mert nem tudott.

Azt olvastam egy interjúban, hogy nálad mosolyognak az alkalmazottak, a kollégák – ez minek köszönhető?

Korrekt vagyok, nem szeretek senkinek a háta mögött döntéseket hozni, nem szeretek büntetni. A régi időkben a vezetőknél mindenki fegyelmit kapott. Nem hiszek ebben, akinek fegyelmit kellene adnom, attól inkább megválok. Ha valakivel nem vagyok megelégedve – ez egyébként a párkapcsolatokra is igaz –, akkor úgy gondolom, hogy nem kell együtt maradni, és még csak nem is kell haragban elválni, csak tudomásul kell venni, hogy nem tudunk együttműködni, és mindenkinek a maga útját kell járnia.

A magánéletbe mennyire engeded be a munkatársaid? Lett olyan, aki az évek alatt a barátod lett?

A barátság fogalma összetett kérdés Az örök barátságban nem hiszek, mert a barátok jönnek-mennek. Magamat megfigyelve, ahogy öregszik az ember, úgy érti meg ezt a folyamatot. Fiatal korban rengeteg barát van, aztán kopnak és jönnek újak, és ez nem baj, mert barátfelvétel mindig van. 

Az nem probléma, ha egy fáradtabb kapcsolat megszűnik, és új jön helyette. 

Például most megismertem egy olyan családot, ahol az úriemberrel baráti viszonyba kerültünk egymással, és jobb a kapcsolatunk, mint akivel 20 éve ismerősök vagyunk. Azt nem tudom, az élet mit hoz, de úgy gondolom az elnöki asszisztenssel kapcsolatban, hogy nem ez az a szféra, amiben baráti viszonyba tudunk kerülni.

Amerikában az Apprentice összefonódott Donald Trump nevével, aki 14 évadban szerepelt, majd producere is lett a realitynek. Megnézted őt, hogyan működött?

Trump és még sokan mások is szerepeltek, ha jól tudom, a celebrity szériában például Arnold Schwarzenegger is benne volt. Belenéztem pár külföldi adásba, de a magyar verziót szeretnénk az alkotókkal rám szabni, így hamarosan a nézők láthatják, milyen, amikor Balogh Levente munkatársat keres.

Október 1-jétől az rtl.hu/azalommelo oldalon várják azok jelentkezését, akik szeretnének elnyerni egy igazi, havi hárommillió forintos álommelót, és ezzel megváltoztatni az életüket.

 

#Bulvár#balogh levenete#Az álommeló#rtl#interjú#reality#ma

Címlapról ajánljuk