Bulvár

Régóta rebesgették, hogy a Scooby Doo egyik szereplője leszbikus, most be is bizonyosodott

rtl.hurtl.hu

2022. október 5. 12:40

Korábban ezt nem tudták az alkotók egyértelművé tenni.

Nyilvánvalóvá tették a legújabb, halloweeni Scooby Doo-rajzfilmepizód alkotói, hogy a sorozat egyik szereplője, Vilma Dinkley leszbikus – erről a Variety ír.

A Twitteren nagy érdeklődést váltott ki az a jelenet, amiben a Rejtély Rt. tagja találkozik Coco Diablo divattervezővel: elakad a szava, elpirul és a szemüvege is bepárásodik.


A Scooby Doo rajongói körében régóta téma Vilma feltételezett szexuális irányultsága. Korábban a 2000-es évek eleji élőszereplős filmek írója, James Gunn és Tony Cervone, a Rejtélyek nyomában-sorozat producere is megerősítette Vilma leszbikusságát, de a filmekben ezt nem tudták megjeleníteni.

2020-ban Gunn a Twitteren írt arról, hogy 2001-ben az eredeti forgatókönyvében Vilma nyíltan leszbikus volt, de a filmstúdió felpuhította a történetet: abban a változatban, amit leforgattak, már nem volt egyértelmű a szexuális irányultsága, a bemutatott verzióból teljesen kikerült az erre való utalás, a folytatásban pedig már fiúbarátja volt.

2020-ban, a Pride hónap alkalmával pedig Cervone írt arról az Instagramon, hogy a Rejtélyek nyomában-sorozatban Vilma nem biszexuális, hanem meleg, ami a Bozonttal való kapcsolatában is kimondatlan nehézséget okozott számára.

#Bulvár#scooby doo#lmbtq#vilma dinkley#rajzfilm#leszbikus

Címlapról ajánljuk