Bulvár

Hailey Bieber sminkelése nagyot megy a TikTokon, de máris botrányt kavart

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 9:06

Olyan technikát mutatott be, amit a fekete és latin közösséghez kötnek. 

Hailey Bieber modell, Justin Bieber énekes felesége az utóbbi időben nagyot meg a TikTokon sminkelős, illetve szépségápolási videóival. Nem csak a Hailey Bieber köröm lett divat, hanem például a kontúrozása is, legutóbb pedig a brownie mázas ajkak fantázianevű rúzsozási technikát kapta fel a TikTok közönsége:

@haileybieber the lip combo vibe I’m feeling for fall 😍🤎 @rhode skin ♬ She - Tyler, The Creator

A rövid videó tulajdonképpen a modell saját márkája, a Rhode Skin két termékét, egy barnás színű szájkontúr-ceruzát és egy áttetsző szájfényt mutat be használat közben: Hailey Bieber körbekontúrozza a száját, kicsit elmaszatolja a vonalat, majd felkeni a szájfényt. 

A Grazia írta meg, hogy nem mindenkinek tetszik, hogy ezt a technikát Hailey Bieberrel kötik össze, sőt, a trendnek még külön nevet is adtak. A fekete és latin tartalomkészítők gyorsan visszavágtak, kulturális kisajátítást emlegetve. Az Instagramon Tajia Reed így reagált:

Azokat a fekete és barna nőket, akik ezt csinálták, kigúnyolták és nevetségessé tették. 

A Beyoncé sminkeseként is ismert Sir John pedig részletesen elmagyarázta, hogy miért olyan ellentmondásos Hailey Bieber videója. A Diet Pradának nyilatkozva azt mondta: „Ez nem Hailey-ről szól. Akkoriban csak egy szájceruzánk és egy átlátszó szájfényünk volt. Kreatívnak kellett lennünk, és unortodox módon kellett kipróbálnunk dolgokat a fekete és barna bőrű emberek számára készült termékek hiánya miatt.”

Reedhez csatlakozva hozzátette: „Amikor a nővéremen vagy az anyámon volt a fekete és latin közösségekben, akkor ezt gettónak tekintették. Most, hogy fehér testeken van, »divatosnak« tekintik.” Arra a kérdésre, hogy a kontúrozási technika mindenki számára átvehető-e, így válaszolt: 

A szépség mindenkié. Nem kell, hogy barna legyen, hanem két árnyalattal sötétebb, mint az arcszíned. A cél az, hogy kiemelje az ajkad sziluettjét.

Hailey Bibernek sem könnyű az élete, legutóbb a Grammyn viselt ruhája miatt kellett erősebben odaszólnia.

Nyitókép: Hailey Bieber / TikTok

 

 

 

 

 

 

Címlapról ajánljuk