Bulvár

Görög Zita eddig nem mert róla beszélni, de most bevallotta, inkontinenciában szenvedett

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 17:42

A modell-színésznőnél szülés után alakult ki a probléma. 

Instagram oldalán tett közzé egy fotót Görög Zita, hogy felhívja a figyelmet egy ritkán tárgyalt problémára, ami pedig sokakat érint: a szülés utáni inkontinenciára.

Amikor poénból beálltam ebbe a kis pancsolóba az első gondolatom a szülés utáni inkontinencia volt. 

– kezdte a bejegyzésénél Zita, és elmesélte a saját tapasztalatit.

„Tüsszentés, csuklás, ugrálás, nevetés.. Kinek ismerős? Így Titi születése után, nem a hasizmom, hanem a gátizmom helyreállítása volt a legfontosabb. Sőt, előtte is készültem. Intim tornáztam, kismama jógáztam. Lotti után is jelentkezett picit, tudtam hajlamos vagyok rá,de akkor pár hét elteltével magától elmúlt. Csak a 2 szülés közt eltelt 10 év, én pedig a jobb félni típus vagyok. Így jól körbegugliztam a témát és mélyen hallgattam róla a környezetemben. Viszont iszonyú sok videó és tartalom van a neten, nem volt nehéz megoldást találni. A legjobb, hogy akár vezetés és főzés közben is elvégezhető néhány gyakorlat, a többire pedig időt és energiát szántam, mert nem akartam ezzel sokáig együtt élni. Ma szembejött egy cikk, amiben arról írtak, nem beszélünk erről (sem) eleget. 40 körüli szülés, sokadik szülés, menopauza után is kialakulhat stressz inkontinencia. Ne a gyógyszer vagy műtét legyen az első vagy végső megoldás. Ne várjatok évekig. Kicsi torna és megoldódik” – írta a modell, aki azt tanácsolja, hogy a problémától szenvedők ne hallgassák el a panaszokat, hanem keressék meg a megoldást, mert az mindenki számára elérhető.

A Blikk megkérdezett egy szakértőt is a témában, aki megerősítette, hogy csak nagyon kevés esetben igényel a probléma műtéti beavatkozást, pedig a nők közel 20%-a tapasztalt már vizelettartási problémákat.

Nyitókép: Reggeli

#Bulvár#görög zita#szülés#inkontinencia#tabutéma#intim torna

Címlapról ajánljuk