Bulvár

Az angol labdarúgó-szövetség megtiltotta a Hootersnek, hogy egy 10 éven aluli ifjúsági csapatot szponzoráljanak

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 4. 10:57

Sokan felháborítónak és undorítónak találták az ötletet.

Az angol labdarúgó-szövetség (FA) megtiltta a nottinghami Hootersnek, hogy szponzorként támogasson egy 10 éven aluliakból álló ifjúsági csapatot – írja a LADBible. A hét elején jelentették be, hogy Nottinghamben működő Hooters beszáll a helyi Burton Joyce FC-be. A Hooters egy olyan étterem, ahol a felszolgálók (akik túlnyomó többségben nők) hiányos öltözetben végzik a munkájukat.

A bejelentés után sokan felháborodtak, mondván, nem illő egy ifjúsági csapattal, pláne egy 10 éven aluliakból álló csapattal szerződést kötni egy ilyen cégnek.

Az ügy végül eljutott az FA-hez is, így született meg a döntés, miszerint az étteremlánc nottinghami egysége nem köthet szponzorációs szerződést a klubbal. Az étterem azóta törölte a Facebookról azt a bejegyzést, amelyben bejelentették a partnerséget. 

Vannak, akiknek fáj a döntés, mivel jelenleg a kicsi, alulról szerveződő klubok, mint amilyen a Burton Joyce is, küzdenek az életben maradásért és minden lehetőséget megragadnak, ha érzik, valahogy pénzt tudnak szerezni a működéshez.

Az FA jelenlegi hirdetési szabályai szerint a 18 éven aluli, ifjúsági csapatok köthetnek szerződést olyan cégekkel amelyeknek a termékei, szolgáltatásai károsak lehetnek a fiatalokra. A szövetség közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amelyben leírják, hogy a jövőben igyekeznek szorosabban együttműködni a klubokkal, hogy ne legyen félreértés arra vonatkozóan, hogy milyen szponzorokkal köthetnek szerződéseket.

Nyitókép: illusztráció; Steve Mitchell / EMPICS / Getty Images

#Bulvár#hooters#angol labdarúgó-szövetség#futball#szponzor

Címlapról ajánljuk