Bulvár

„Újra közzétettem a fotódat. Sok szerencsét” – Alec Baldwin ráuszította követőit egy nőre, akivel korábban jótékonykodott

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 31. 8:52

A színészt 25 millió dollárra perelik, a vád szerint a filmsztár az Instagramon bánt el csúnyán a nővel, miután vélelmezte, hogy korábbi védence részt vett a Capitolium ostromában.

Szövetségi keresetet nyújtott be Alec Baldwin ellen New York déli kerületében pénteken Rylee J. McCollum tengerészgyalogos tizedes családja. McCollum egyike volt annak a 13 tengerészgyalogosnak, akiket egy öngyilkos merénylő megölt a Hamid Karzai nemzetközi repülőtéren 2021. augusztus 26-án. A fiatal férfi mindössze 20 éves volt.

McCollum halála után Baldwin megtalálta a tengerészgyalogos egyik nővérét, Roice-t az Instagramon, és 5000 dollárt fizetett a családnak, egészen pontosan a fiatal katona özvegyének, Jiennah-nak és újszülött babájuknak.

Baldwin elmondása szerint egy elesett katona előtt akart tisztelegni ezzel.

Hónapokkal később, 2022 januárjában a színész és Roice összetűzésbe keveredett, amikor a nő közzétett egy fotót, amelyen az látszik, részt vesz a Washington-emlékmű melletti tüntetésen 2021. január 6-án.

Baldwin kommentet is írt a kép alá, amelyben azt kifogásolta, hogy a nő részt vett a Capitolium ostromán. A filmsztár privát üzenetben is megkereste a nőt.

Te ugyanaz a nő vagy, akinek ötezer dollárt küldtem? Tiszteletből küldtem ezt a pénzt, mert amit a testvéred tett, azzal szolgálatot tett a hazánknak, de nem tudtam, hogy részt vettél az ostromban

– írta Baldwin.

Roice a válaszában azt írta, hogy az Egyesült Államokban mindenkinek alapjoga a tüntetés, és hogy az FBI is megkereste már őt az ügyben. A nő úgy búcsúzott, hogy legyen Baldwinnak szép napja. A színész végül nem hagyta annyiban a dolgot, megosztotta több mint 2,4 millió követőjével a nő fotóját. Privát üzenetben csak annyit írt Roice-nak:

Újra közzétettem a fotódat. Sok szerencsét.

A fénykép újraküldése után 20 percen belül Roice számos „ellenséges, agresszív, gyűlöletkeltő üzenetet” kapott Baldwin rajongóitól – állítja kereset. Baldwin tévesen azonosította ostromlóként a nőt, közben kiderült, hogy a fotón, amit posztolt a nő, nem is ő szerepel. A New York Post cikkében megtekinthető az azóta törölt fotó és Baldwin hozzászólása is.

Jiennah, Roice és nővére, Cheyenne azóta folyamatosan üzeneteket kapnak, amelyekben rendre azzal vádolják őket, hogy nácik, és hogy a fehér faj felsőbbrendűségét hirdetik. Voltak, akik meg is fenyegették őket.

A család azt állítja, hogy Baldwin semmit sem tett azért, hogy megvédje őket a követőitől.

A család szerint a színész indította el a zaklatási hullámot, így 25 millió dollárra perelték be. Ez egyébként már a második peres ügy lesz a család és a filmsztár között. A keresetet májusban utasították el, mivel egy wyomingi bíró azt mondta, nincs joga ítéletet hozni a New Yorkban élő Baldwin ügyével kapcsolatban.

Nyitókép: Roice McColum / Instagram; Mark Sagliocco / Stringer / Getty Images

#Bulvár#alec baldwin#roice mccollum#vád#per#kereset

Címlapról ajánljuk