Bulvár

Diana hercegnét lehallgathatták a palotában

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 26. 12:18

Volt, hogy egyszer csak elszaladt a testőre elől.

Diana hercegnét imádták az emberek a kedvessége, a figyelmessége és a közvetlensége miatt, éppen ezért nem volt könnyű a testőreinek megőrizniük a biztonságát. Tragikus halálának 25. évfordulója alkalmából egykori védelmezője, Ken Wharfe mesélt azokról a kihívásokról, amiket a királyi család biztonsági embereként kellett megtapasztalnia Diana mellett – derül ki az OK! magazinból.

A hamarosan debütáló Diana: The Ultimate Truth című dokumentumfilmben Wharfe felelevenít egy napot, amikor közel fél órára szem elől tévesztette Dianát.

Emlékszem, ahogy visszavezettem Ludgrove-ból, és azt mondta: »Itt leparkolhatja az autót. El kell mennem bevásárolni.« Azt mondtam neki, hogy »nem, én nem így dolgozom«

– mesélte a testőr.

Ehelyett felajánlott a hercegnének egy sokkal biztonságosabb lehetőséget, miszerint inkább az Izraeli Nagykövetségnél áll félre autójával a forgalmas üzletek parkolója helyett. A hercegné azonban kiszállt az autóból és elrohant. Wharfe húsz perccel később találta meg őt, miután végzett a vásárlással a Tower Recordsnál.

Aggódva az eltűnése miatt Wharfe a következőket mondta Dianának:

Nézze, ez nem fog így működni, mert veszélynek teszi ki magát... ezért vagyok itt.

Azonban nem csak az ilyen esetek miatt kerülhetett volna bajba Diana. Grahame Harding biztonsági szakértő szerint 1994-ben egy borús napon a Kensington Palotában a hercegnő aggódva mesélte neki, hogy az otthonát bepoloskázhatták.

Úgy érezte, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseit, mert olyan dolgokat olvasott aztán az újságokban, amik korábbi magánbeszélgetései során hangoztak csak el

– mondta a szakértő.

Nyitókép: Tim Graham / Getty Images

#Bulvár#diana hercegnő#ken wharfe#testőr#biztonság

Címlapról ajánljuk