Bulvár

Szexi influenszerek, akikről nem hiszik el, hogy nem akarnak szexelni

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 9. 13:46

Sokan kötnek bele ezekbe a nőkbe, mert egyszerűen túl szexinek tartják őket ahhoz, hogy aszexuálisok legyenek.

Az aszexuálisokról sokszor nem hiszik el, hogy valóban nem vonzódnak szexuálisan egyik nemhez sem. Még kevésbé tartják hihetőnek, ha egy olyan emberről van szó, aki kifejezetten szexinek számít a társadalom szemében. A New York Post összegyűjtötte az aszexuálisok leghíresebb influenszer képviselőit.

A Z generációban egyre több véleményvezér vallja magát aszexuálisnak, akik szerint a szexiségnek nem az a lényege, hogy felkeltsék a másik nem figyelmét, hanem csupán a szexiség önmagában. Így van ezzel az amerikai Jaiye Pierre influenszer is, akinek az aszexualitását gyakran megkérdőjelezik, mivel a képein gyakran pózol szexi ruhákban.

A szexuális vonzerőmnek semmi köze ahhoz, hogy bevonzzam, vagy én vonzódjak a másik nemhez

– mondta Pierre a New York Postnak.

Jaiye Pierre gyakran posztol bikinis képeket Instagram-oldalára:


Az angol Amie Butler is osztja Pierre véleményét, és elmondta, hogy mielőtt tudatosult volna benne, hogy valójában aszexuális, azt hitte, hogy valami baj van vele. Elmondta, hogy a szex szinte olyan volt neki, mint egy elvégzendő házimunka, még akkor is, amikor összejött az álompasijával – se vele, sem mással nem akart lefeküdni.

Butler egyébként demiszexuálisnak is vallja magát, ami azt jelenti, hogy csak azután alakul ki benne szexuális vonzalom, miután érzelmileg kötődni kezdett valakihez.

„A legnagyobb tévhit az, hogy az aszexuálisok nem szexelnek, vagy alacsony a libidójuk” – mondta Butler. Szerinte az aszexualitás nem a vonzalom teljes hiányáról szól, hanem sokkal inkább annak a fokozatairól – Butler nem vonzódik az emberekhez, és a fizikai együttlét sem érdekli, de ettől függetlenül szeret jól kinézni, amikor a tükörbe néz.

Nem mások kedvéért öltözök fel csinosan vagy szexin – az esetek 99%-ban magam miatt teszem.

Butlerről valószínűleg senki nem mondaná meg első ránézésre, hogy aszexuális.


Leorah Wood amerikai humorista is aszexuális, amire fel is hívja a figyelmet a randiappokon, amelyeken jelen van. Az erre kapott válaszokat gyakran építi be az előadásaiba, mivel számos férfi akad, aki úgy hiszi, hogy ő meg tudná változtatni Wood szexuális beállítottságát. Wood heteroszexuálisként nőtt fel, azonban kamaszkorában nem kezdett el vonzódni senkihez sem, és csak az egyetemi évei alatt talált rá az aszexualitás fogalmára.

Sokan az aszexuálisokat visszahúzódónak és csendesnek tartják, de Wood imádja a figyelmet, és jól érzi magát a színpadon. Szeret magabiztosan a színpadra állni, és megnevettetni másokat.

Wood nemcsak a színpadon, de a magánéletében is magabiztos:


A brit fehérneműmodell, Yasmin Benoit is aszexuálisnak vallja magát, és szeretné a rá irányuló figyelmet minél inkább arra felhasználni, hogy edukálja az embereket az aszexualitásról, és biztonságosabbá és megértőbbé tegye számukra a világot.

Próbálom bemutatni, hogy milyen változatos az aszexuálisok közössége, és hogy az aszexualitás nem a kinézetről szól, és nem is nézünk ki mind ugyanúgy

– mondta a modell a Postnak.

Benoit aromantikus is, ami azt jelenti, hogy nem éli át egy kapcsolat romantikus érzéseit. Ő például sosem érzett még arra vágyat, hogy megcsókoljon valakit.

Benoit büszkén vállalja aszexualitását, és a követőit is erre biztatja Instagram-oldalán keresztül:


A modell nemrégiben indított el egy aszexuálisok jogaival foglalkozó kampányt. Szeretné, ha őket védő jogszabályokat fogadnának el, az egyik ilyen vázlatát hamarosan be is mutatja. 

A nap végén mi is csak normális emberek vagyunk, akik máshogy élik meg a szexualitásukat 

– mondta a Benoit.

Nyitókép: Karwai Tang / WireImage / Getty Images

#Bulvár#aszexualitás#influenszer#edukáció#vonzalom#romantika

Címlapról ajánljuk