Bulvár

„Istenkáromló” bikini miatt bajban az Adidas

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 8. 10:22

Összeálltak a világ legnagyobb TikTok-sztárjával és a divatipar „legperverzebb” márkájával, az eredmény egy hatalmas botrány lett. 

A divatvilág egy kis szeletén kívül nem kapott nagy figyelmet, hogy az Adidas összeállt egy kis amerikai divatcéggel, hogy egy közös cipőt dobjanak piacra. Egészen addig, míg a reklámkampányba be nem vonták a világ legnagyobb TikTok-sztárjának tartott, a videómegosztón több mint 80 millió követővel rendelkező Addison Rae-t.

A közösségi média 21 éves amerikai sztárja a kampány részeként ugyanis közzétett egy fotót, amin az Adidas, valamint a Praying nevű cég logója látható, Rae-n pedig a Praying egyik ruhája, a „Holy Trinity”, azaz „Szentháromság” nevű bikini. Aminek melltartó részén az „Apa” és a „Fiú” felirat látható. A közzétett fotón ugyan nem látszik a fürdőruha alsó része, de azon a „Szentlélek” szó szerepel.


A TikTok-sztár keresztény rajongói ezt nagyon nem nézték jó szemmel, és egymás után keltek ki az „istenkáromlóként” jellemzett ruhadarab miatt Rae és az Adidas ellen, és sokan – az amerikai bulvárlapokat is beleértve – azt hitték, hogy a bikini megtervezésében a világ legnagyobb sportruhagyártója is részt vett.

A felháborodott kommentek áradata után Rae és a Praying törölte a reklámfotót, de ekkorra már az Adidas Instagram-oldalát is elárasztották a dühös hozzászólások.

A 2020-ban alapított, a celebvilágban nagy népszerűségnek örvendő Praying, amint a Vogue divatmagazin 2021-ben a „divatvilág legperverzebb virálsikereként” jellemzett, beleállt a botrányba, és Instagram-oldalukon egymás után kezdték el posztolni a keresztény tematikájú képeket: egy ruhát, azzal a felirattal, hogy „majd akkor beszélek Istennel, amikor meghaltam”, vagy egy bibliai idézetet („Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek.”)

Legfrisebb posztjukon pedig egy kalodába zárt nő látható, a botrányt okozó Szentháromság bikiniben.

Nyitókép: Addison Rae, a 2021-es MTV díjátadón. Fotó: Matt Winkelmeyer/2021 MTV Movie and TV Awards/Getty Images for MTV/ViacomCBS

#Bulvár#addison rae#adidas#praying#keresztények#istenkáromlás

Címlapról ajánljuk