Bulvár

Az interneten szörnyetegnek kiáltották ki az anyukát, aki lézeres kezelést végeztetett a babája arcán

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 7:39

A kisfiú fél arcát egy anyajegy borította. 

A 33 éves Brooke Atkinst nagyon meghurcolták az interneten, mert úgy döntött, hogy lézeres kezelésnek veti alá a kisbabáját, hogy ne éktelenkedjen az arcán egy hatalmas, kiterjedt anyajegy – írja a Wales Online.

A mindössze hat hónapos Kingsley anyajegye alapvetően nem volna veszélyes, csakhogy nagyon közel van a szeméhez, ami megnöveli nála a zöldhályog esélyét.

A Sturge–Weber szindróma (SWS) ritka rendellenesség, amelyre az arcon lévő élénkpiros színű anyajegy megjelenése mellett neurológiai rendellenességek és szemrendellenességek kialakulása jellemző. A kisfiút ezzel a betegséggel diagnosztizálták, így nem maradt más opció, le kellett vetetni az anyajegyet, különben később sokkal rosszabb lett volna.

Az anyuka aktív közösségi életet él a TikTokon, a platformon is megosztotta, hogy Kingsley-nek műtétre lesz szüksége. A hírre a kommentelők elkezdték az anyát szidni, hogy hogyan képes ilyet tenni a kisfiával, hiszen még csak gyerek. A legtöbb felhasználó azt gondolta, hogy a nő azért veteti le a hatalmas anyajegyet, mert az esztétikailag zavaró lehet.

Alig látszik az anyajegy, borzasztó, amit csinálsz vele, ez az egész inkább neked fontos, mint neki.

– írta az egyik felhasználó.

Brooke Atkinst nagyon megviselték a negatív kommentek, de szerencsére voltak olyanok is, akik megértették, hogy a baba érdekeit tartotta szem előtt, amikor a műtét mellett döntött. A kisfiú arca egyébként már gyógyul, az orvosok szerint felnőtt korára szinte egyáltalán nem fog látszódni az anyajegy nyoma.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#anyuka#anyajegy#internet#zaklatás#lézer

Címlapról ajánljuk