Bulvár

Átcsúszott a besoroláson, rémisztő horrorjáték-karakterrel találkozhatnak a gyerekek

rtl.hurtl.hu

2022. július 14. 18:04

A horrorjáték az elmúlt hónapokban többször is felütötte a fejét a közösségi médiában.

Huggy Wuggy egy felnőtteknek készült horrorjáték karaktere, amely az elmúlt hónapokban a Facebookon, a Twitteren és a meglehetősen fiatal felhasználókkal rendelkező TikTok-on is felütötte a fejét – írja az ABC. A játék fejlesztője, a MOB Games szerint a játékot elsősorban serdülőknek készítették, nem gyerekeknek.

Érdekes módon a játéknak nincs korhatár-besorolása.

A játék története, hogy egy elhagyatott gyárban rekedt fiatal lányt egy nagy, kék, vérszomjas lény, Huggy Wuggy üldözi. A karakter olyan, mint egy plüssfigura, csak épp több sor éles foga van és az emberek megöleléséről és megöléséről énekel dalokat. 

Ausztráliában sok iskola felhívta a szülők figyelmét, hogy az ijesztő játék nem gyerekeknek való. A horrorjáték súlyos hatással lehet a gyerekek fejlődésére, depressziót, antiszociális viselkedésformát okozhat. 

Chris Conroy kibervédelmi szakértő az ABC-nek elmondta, az a lényeg, hogy a szülők odafigyeljenek arra, mit csinálnak a gyerekek az interneten. Conroy a YouTube Kids szolgáltatást említi, amelynek az algoritmusa sokszor átenged olyan tartalmakat, amelyek nem gyerekeknek valók.

Nyitókép: MOB Games

#Bulvár#huggy wuggy#mob games#horrorjáték#karaker#internet#youtube

Címlapról ajánljuk