Bulvár

Téma lett a parlamentben Csuti és Kulcsár Edina válása

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 21:03

Egy minisztert kérdezett fel egy ellenzéki képviselő, amikor szóba hozta a sztárpárt.

Ungár Péter, az ellenzéki LMP parlamenti frakcióvezetője írásbeli kérdést nyújtott be Csák János kulturális és innovációs miniszternek „Válnak a csok-osok” címmel – szúrta ki a Blikk. A képviselő a kormány által finanszírozott Családi Otthonteremtési Kedvezmény (csok) kapcsán mutatott rá egy fontos problémára: a csokot csak olyan házasságban élő párok kaphatták meg lakásvásárlásra, akik a kedvezményes hitelért cserébe gyermeket vállaltak.

Ám mi történik, ha a házaspár elválik? A politikus éppen Csuti és Kulcsár Edina válásán keresztül mutatta be, hogy mivel jár, ha a csok feltételei időközben nem teljesülnek.

Az elmúlt hónapokban nagy port kavaró, Kulcsár Edina és Szabó András „Csuti" válása tökéletes példája annak, hogy hogyan járnak rosszul a házasságukat felbontó felek. Sajtóértesülések szerint az említett pár is felvette a csokot, amikor közös házukat építették. A hitel felvételekor nincs teljesen tisztázva a hitel törlesztés megfizetésének a sorsa. A pár a válás után fizetheti együtt is vagy az a fél viseli egyedül tovább a pénzügyi terhet, aki az ingatlanban marad

– fogalmazott Ungár Péter.

A képviselő rámutatott, hogy a csok aláírásakor a házaspárok az ingatlanra egy 10 éves terhelési és elidegenítési tilalomhoz járulnak hozzá, tehát a közös házat az anyagai terhek könnyítése érdekében nem adhatják el csak speciális engedéllyel, de ebben az esetben a csokot késedelmi kamattal növelten kell visszafizetniük. A politikus szerint az általában enélkül is viharos válásokra ezáltal még plusz terhet ró ez a hitelforma.

Nyitókép: RTL / Nyerő páros

#Bulvár#parlament#csuti#kulcsár edina#csok

Címlapról ajánljuk