Bulvár

Egy rettenetes romániai árvaházból fogadták örökbe, elit nevelést kapott és tévés karriert csinált Angliában, majd megkereste a szülőanyját

rtl.hurtl.hu

2022. július 7. 12:53

Ionica Adriana csupán a szerencsének köszönhetően menekült meg egy romániai árvaházból. Azóta sikeres színésznővé vált Angliában, de nem felejtette el, hogy honnan indult az útja. 

Ionica visszatért a romániai árvaházba, ahol egykor 16 éves édesanyja, Valentina hagyta, abban reménykedve, hogy egyszer rátalál majd lányára egy család, ahol megfelelő életkörülményeket tudnak számára biztosítani. A főleg tévés szerepekben látható színésznő filmbe illő történetét a Daily Mail a BBC Radio 4 podcastje alapján foglalta össze.

A brit Cindy és férje Anthony a hírekből értesültek a több ezer gyermekről, akik Ceausescu uralma idején az árvaházakban sínylődtek. A kommunista diktátor ugyanis a fogamzásgátlás betiltásával próbálta növelni országa népességét. A szegénységben élő családokból így nagyjából félmillió gyermek került árvaházba, akik közül csaknem 20 ezren még az árvaházban életüket vesztették, onnan kikerülve pedig rengetegen drogfüggők lettek, vagy prostitúcióra kényszerültek. Az intézményekben borzalmas körülmények között éltek a gyerekek, gyakran egész nap nem kaptak enni és inni, legyek lepték el őket a betört ablakú szobákban, a sírásukkal pedig senki sem törődött.

A brit házaspár több éve próbálkozott már sikertelenül a gyermekvállalással, ezért úgy döntöttek, hogy örökbe fogadnak egy árvát. Amikor elmentek a romániai árvaházba, azonnal beleszerettek a leborotvált hajú, 22 hónapos kislányba. Ionica örökbefogadásához azonban először még a kislány édesanyjának beleegyezését is meg kellett kapniuk. Az akkor még maga is tinédzser Valentina egy jobb jövő reményében lemondott a lányáról, és könnyes szemmel integetett utána, amikor Cindyvel és Anthonyval vonatra szálltak, hogy egy családként folytassák az életüket.

Ionica 33 évesen látogatott vissza a romániai árvaházba, útjáról az Instagram oldalán számolt be:


Ionica mindent megkapott a nevelőszüleitől, a legjobb magániskolákban tanult és sportolt. Cindy és Anthony mindig tiszteletben tartották szülőanyja emlékét, a családi albumban őrizték a képét. 

Ionica 11 éves korában aztán váratlan hívást kaptak: egy amerikai pár kereste őket, akik Ionica kisebb féltestvérét fogadták örökbe. Mint kiderült, nem sokkal Ionica örökbefogadása után Valentina újabb kislánynak adott életet, ám mivel nem tudott róla gondoskodni, az amerikai pár örökbe fogadta. Ionica 20 éves korában találkozott először húgával, akivel rendszeres kapcsolatban maradtak. Eközben Ionica és Cindy reménytelenül próbálkoztak a szülőanya felkutatásával, akit nem találtak már Romániában.

2020-ban azonban a közösségi média segítségével végre rátaláltak Valentinára egy váratlan helyen, Szicíliában. Miután megbizonyosodtak róla, hogy valóban Ionica vér szerinti édesanyjára bukkantak, pár perc múlva már videóhívásban beszéltek a rég nem látott családtagok. Ionica szinte meg sem tudott szólalni a döbbenettől, hogy végre megismerheti az édesanyját, valamint másik féltestvérét, Karinát, akinek a létezéséről eddig nem is tudott. Titokban megszervezték, hogy Ionica édesanyja 50. születésnapjára személyesen is Szicíliába utazzon, és végre átölelhesse szülőanyját. Valentina alig jutott szóhoz, és nem győzött bocsánatot kérni lányától, amiért annak idején árvaházba adta. Ionica mindent elmesélt elveszett édesanyjának, és megnyugtatta, hogy végtelenül hálás neki, hiszen mára sikeres színésznő az Egyesült Királyságban, és olyan életet él, amiről édesanyja szívszorító döntése nélkül nem is álmodhatott volna.

Nyitókép: Anthony Devlin / Getty Images

#Bulvár#örökbefogadás#árvaház

Címlapról ajánljuk