Bulvár

Övé volt a világ legmenőbb klubja, most öngyilkosságra készül

rtl.hurtl.hu

2022. június 26. 20:44

A legendás Studio 54 tulajdonosa az asszisztált öngyilkosság mellett döntött.

 Öngyilkossággal vetek véget az életemnek

– jelentette ki Mark Fleischman, a nyolcvanas évek legendás manhattani szórakozóhelye, a Studio 54 egykori tulajdonosa, írja a New York Post.

A Studio 54 tulajdonosaként Flesichman a New York-i éjszakai élet királya volt, olyanokkal mulatott rendszeresen, mint Ron Wood, Keith Richards, Rick James vagy John Belushi, és maga sem vetette meg a tiltott szerek használatát, emlékeztet a lap. 

A vad partik korszaka azonban rég a múlté. 

Nem tudok járni, beszélni is csak nehezen, nem tudom ellátni magam. A feleségem segít, hogy az ágyba feküdjek, a cipőmet sem tudom egyedül felhúzni. Ez számomra a legkönnyebb kiút

– nyilatkozta a Postnak Fleischman, aki az asszisztált öngyilkosság mellett döntött, amire július 13-án kerül sor a Dignitas nevű svájci non-profit cég közreműködésével.

A Dignitas látja el Fleischmant az életét kioltó szerekkel és ők biztosítják a helyet is, ahol beveheti a halálos adagot.

Ők végzik a hamvasztást is, ők küldik el Kaliforniába a hamvakat. Az egész olyan 15 ezer dollárba kerül

– mondta el a lapnak Fleischman, aki július 8-án indul Zürichbe.

Egy csodás tóparti helyen fogunk lakni. Még sosem jártam Zürichben, az is lehet, hogy körülnézünk egy kicsit. És aztán szerdán találkozunk a lakásban, amit a Dignitas bocsát a rendelkezésünkre. Megiszom, amit meg kell, elalszom és ennyi.

– mesélt az utolsó napokról a 82 éves férfi.

Nyitókép: Sylvain Gaboury/Patrick McMullan via Getty Images

 

 

#Bulvár#studio 54#klub#nyolcvanas évek#mark fleischman#new york

Címlapról ajánljuk