Bulvár

Megszületett a bíróság ítélete: Johnny Depp nyert, de ő is fizethet

Dévai LászlóDévai László

2022. június 1. 20:45

A bíróság szerint Amber Heard tudatosan állított valótlanságokat Johnny Deppről, ezért 15 millió dollár kártérítést kell fizetnie. Exférjét ugyanakkor kétmillió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték.

Megnyerte a rágalmazási pert Johnny Depp amerikai színész volt felesége, Amber Heard ellen, bár neki is fizetnie kell majd kártérítést – írta a BBC.

Johnny Depp 50 millió dollárra perelte be volt feleségét. Amber Heard viszont ellenkeresetében 100 millió dollárra perelt.

Penney Azcarate bíró ítélethirdetése alapján Amber Heardnek 15 millió dollárt kell fizetnie kártérítésként Johnny Deppnek. Az exférj sem örülhet ugyanakkor teljesen, neki ugyanis 2 millió dollárt kell fizetnie Amber Heardnek.  

Az esküdtszék megállapította, hogy Heard megrágalmazta volt férjét egy 2018-as Washington Post-cikkben, amelyben arról írt: családi erőszak áldozata volt. 

Az ítélet szerint Amber Heard szándékosan és tudatosan állított valótlanságokat Johnny Deppről, a férfi ellen megfogalmazott vádak minden alapot nélkülöztek. 

Johnny Depp a Washibgton Postben megjelent cikk miatt 50 millió dollárra perelte egykori feleségét, Amber Heardöt.

Bár Deppet nem nevezték meg a cikkben, a színész szerint az ügy miatt rengeteg szerepet vettek vissza tőle, ezzel pedig súlyos anyagi kár érte. Amber Heard válaszul 100 millió dollárról szóló keresetet nyújtott be Depp ellen, szintén rágalmazás miatt.

A bíróság az ellenkeresetben kifogásolt kijelentések közül egyben adott igazat Heardnek, bár azt sem Depp tette, hanem az ügyvédje. Emiatt azonban Depp kétmillió dollárt kénytelen fizetni exfeleségének.

A két színész 2009-ben a Rumnapló című film forgatásán ismerkedett meg egymással. A filmsztárok 2015-től mindössze egy éven keresztül éltek házastársi kapcsolatban.

A rágalmazási per április óta folyik, az elmúlt hetekben sok megdöbbentő hír látott napvilágot kettejük kapcsolatáról. Heard szerint Depp beléhatolt egy alkoholos üveggel, Depp szerint soha életében nem ütött meg egyetlen nőt sem.  Az esküdtek összesen több mint 100 órányi tanúvallomást hallgattak végig, több tucat tanút hallgattak meg.

Johnny Depp nem volt ott személyesen az ítélethirdetéskor, mert ahogy fogalmazott: munkavállalói kötelezettségeinek kellett eleget tennie. A színész egy közeli ismerőse elmondta, hogy Depp az ítélet ismertetését az Egyesült Királyságból követte végig. Heard ugyanakkor jelen volt virginiai Fairfax városi bíróságán.

Nyitókép: Johny Depp. Fotó: Cliff Owen/Consolidated News Pictures/Getty Images

#Bulvár#johnny depp#amber heard#per#tárgyalás

Címlapról ajánljuk