Bulvár

Ne zárd be a szobádat! – Megalázó szabályokat szabtak a háztartási alkalmazottaknak

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 13:35

Engedély nélkül még a légkondicionálót sem használhatják.

Több kommentelő is keményen kritizálta azt a munkaadót, aki bizarr szabályairól készített videót. Az Instagramra feltöltött képsorokon jól látszik, hogy a házban kihelyezett táblán katonás rendben felsorolta a szabályokat, egy kis eszközzel pedig arról is gondoskodott, hogy a háztartási munkák elvégzéséről is számot kelljen adniuk az alkalmazottaknak:


A videóhoz azt a megjegyzést fűzte feltöltője, hogy 45 percébe telt megírnia a szabályokat és a feladatokat. Azt nem lehet tudni, hogy milyen alkalmazottakra szabta azokat, a legtöbb kommentelő szerint házvezetőnő, takarítónő vagy/és bébiszitter is érintett lehet.

A szabályok:

  • Munka közben nem használhatod a telefont, kivéve ha mi hívunk!
  • Engedély nélkül nem hagyhatod el a házat!
  • Ne beszélj idegenekkel!
  • A telefont csak akkor használhatod, ha a gyerekek alszanak (1 órás használat).
  • Ne zárd be a szobádat!
  • Ne pazarold az áramot vagy a vizet!
  • Maradj a kamerával ellátott területen, ha nem vagyunk itthon, kivéve a fürdést és a házimunkát!

A táblán az is szerepel, hogy a munkavállalóknak legkésőbb este fél tízkor le kell feküdniük, és reggel 7-ig fel kell kelniük. Engedély nélkül pedig nem használhatják a légkondicionálót.

A szabályok listájának bemutatása után a kamera egy házimunkalistára fókuszált, ezen kell a munkavállalóknak jelezniük, hogy milyen feladatokkal végeztek. A kommentelők között volt, aki undorítónak, más szomorúnak nevezte az eljárást a posztot kiszúró LADBible szerint.

Nyitókép: SgFollowsAll / Instagram

#Bulvár#házimunka#alkalmazott#szabály

Címlapról ajánljuk