Bulvár

Szuperdisznók igázhatnak le egy várost Kanadában

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 15:52

A szakértők szerint ezek az állatok úgynevezett hibridek.

Nyugodtan lófráló állatokat láttak Alberta északkeleti részén, Lamont városában, ezért  arra figyelmeztették a lakosságot, hogy vigyázzanak a vaddisznókkal, mert különösen veszélyesek lehetnek – írja a CBC.

Maradjanak nyugodtak és rendkívül lassan mozogjanak, valamint semmi esetre se szorítsák sarokba az állatokat

– áll a közleményben.

Alberta már évtizedek óta harcol a vaddisznók ellen. Ezek az állatok egyébként hibridek, a házisertés és eurázsiai vaddisznó keresztezéséből jöttek létre. A környéken legalább 28 vidéki településen és megyében észleltek vaddisznókat.

A közelmúltbeli megfigyelések arra emlékeztetnek, hogy a megfoghatatlan állatok továbbra is fenyegetést jelentenek a vidéki és városi élőhelyekre

– mondta Ryan Brook, a Saskatchewani Egyetem mezőgazdasági karának docense és a Kanadai Vaddisznó Kutatási Projekt igazgatója. Brook szerint agresszív fellépésre lesz szükség ahhoz, hogy a betolakodók ne költözzenek be a külvárosi otthonok kertjeibe.

A vaddisznók súlya elérheti a 150 kilogrammot is és rendkívül ellenállók, a hidegtől gyapjas aljszőrzet védi őket és egy nap alatt több mint 40 kilométert tudnak megtenni. A szakértő elmondta, hogy ezek az állatok szinte bármilyen éghajlaton képesek életben maradni, ez Észak-Amerika legtermékenyebb invazív faja.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Bulvár#disznó#szuperdisznó#kanada#alberta#edmonton

Címlapról ajánljuk