Bulvár

„Él, ne takarják le!” – a hullaházba indultak, mikor kiderült: a halottnak hitt férfi még él

rtl.hurtl.hu

2022. május 19. 16:30

Meghalt, mégis túlélte.

A kínai közösségi médiában gyorsan terjedt a hír, miszerint egy ápolóotthonból egy még élő férfit próbáltak bevinni a hullaházba – írja a What's on Weibo. Az eset május 1-jén délután történt Sanghajban. Az incidensről készült videón látható, ahogy két halottasházi dolgozó és az otthon egyik munkatársa megpróbálja az autóba emelni a halottnak hitt férfit.

A felvételen látszik, hogy a dolgozók kiveszik az autóból a férfit, majd leveszik róla a zsákot, hogy megbizonyosodjanak arról, valóban meghalt-e.

Mint kiderült, a férfi élt, egy az otthonban dolgozó ápolónak tűnt fel, hogy nem halt meg. A nő rögtön szólt, hogy

Még él, ne takarják le, még él!


A férfit az eset után kórházba szállították, életjelei stabilak. Jelenleg több ember ellen is vizsgálat folyik, az idősek otthonának vezetőjét elbocsátottáki. Az otthonban dolgozó orvos engedélyét bevonták, hiába kért a baki után bocsánatot a kínai közösségi médiában. A kínai kommentelőkben az váltott ki leginkább dühöt, hogy a dolgozók közömbösek voltak végig, még akkor is, amikor kiderült: a férfi életben van.

Sanghajban koronvírus-járvány megfékezésére irányuló, hetek óta tartó szigorú intézkedések miatt rendkívül feszültek az emberek, a város több kerülete teljesen le van zárva a kínai vezetés zéró covid stratégiája miatt.

Nyitókép: Twitter

#Bulvár#sanghaj#halott#hullaház#él

Címlapról ajánljuk