Bulvár

Firenzében olyan „drága” volt a kávé, hogy a vendégek kihívták a rendőrséget

rtl.hurtl.hu

2022. május 18. 21:58

Ti mekkora összegnél hívnátok a rendőrséget? Na, ez tuti kevesebb annál.

Egy firenzei kávézót 1000 eurós pénzbírsággal sújtottak az olasz hatóságok, miután az egyik vásárló egy csésze eszpresszó ára miatt totálisan begőzölt. A vendég képes volt felhívni a rendőrséget, mivel a kávézóban nem volt feltüntetve, hogy mennyibe kerül a kávé. A szóban forgó espresszó egyébként két euróba került.

A férfi nehezményezte, hogy a pult mögötti menüben nem volt kiírva a kávé ára, emiatt került bajba a Ditta Artigianale nevű hely, ami egyébként több turisztikai díjat is bezsebelt már.

Francesco Sanapo, a Ditta Artigianale tulajdonosa a közösségi médiában panaszkodott az eset kapcsán. Sanapo szerint a kávéjuk világszínvonalú, a kávébab egy kis mexikói ültetvényről származik hely baristái pedig nagy gonddal készítenek el minden csészét. A tulaj a fel nem tüntetett ár kapcsán azt írta, hogy az egy digitális platformon volt kiírva.

Megbírságoltak, mert valaki megsértődött, amiért 2 eurót fizetett egy koffeinmentes kávéért. El tudjátok ezt hinni?

– mondta Sanapo egy videóban, miközben a rendőrségtől kapott levelet lobogtatta. Sanapo szerint egy elavult törvény miatt büntették meg őket, szerinte a szabályozásokra ráférne a modernizáció, mert ezen az alapon a bárok és éttermek 99,9 százalékát meg lehetne büntetni.

Olaszországban egy eszpresszó átlagos ára egy euró, de a vendéglátóhelyek 70 százaléka kénytelen volt árat emelni ellátási gondok miatt.

Sokan az étterem mellé álltak a kérdésben, voltak, akik azt írták Sanapónak, hogy ha ez a vendég Londonban szeretne egy kávét venni, akkor nagy valószínűséggel bevonná az FBI-t is.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Bulvár#firenze#kávé#rendőrség

Címlapról ajánljuk