Bulvár

Alkoholizmusáról és az őt ért nemi erőszakról is vallott Selma Blair

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 21:48

A színésznő, aki 2016 óta nem iszik, hétévesen részegedett le először.

Selma Blair az elmúlt években nyíltan beszélt betegségéről, de a szklerózis multiplexszel küzdő színésznő ennél is továbbmegy új életrajzi könyvében, amiből a People jelentetett meg részleteket.

Nem tudom, túléltem volna-e a gyerekkoromat alkoholizmus nélkül

– mondta a lapnak a Kegyetlen játékok 49 éves sztárja, aki súlyos traumákról, öngyilkossági kísérletekről és hétéves korában kezdődő alkoholizmusáról is beszámolt. Könyvében azt írta, hogy az első lerészegedés egy nagy felfedezés volt számára. Már kisgyerekként megengedték neki, hogy a szédereken fogyasszon a borból, és hétévesen, amikor senki nem figyelt oda rá, úgy berúgott, hogy a testvére ágyában ébredt és azt sem tudta, hogy hogyan került oda.

Az első években rendszerint nem részegedett le, még csak be sem csípett, csak ivott néhány kortyot, amikor szorongott.

Tapasztalt alkoholista lettem, ügyesen rejtegettem a titkomat

– írta. Tinédzserkorában és a húszas éveiben viszont csak rosszabbodott a helyzet. Egy különösen traumatikus dolgot is elárult: egy főiskolai kiránduláson, egy egész napos ivászat után megerőszakolták.

Többször is, mert túl részeg voltam ahhoz, hogy azt mondjam, „kérlek, fejezd be”

– írta. Sokáig nem ismerte fel, hogy ez az eset mennyire központi helyen volt az életében. Egy terapeután kívül erről még soha senkinek nem beszélt, az, hogy most ír róla, a gyógyulása része.

Selma Blair 2016 óta nem iszik, és azt reméli, hogy a hasonló problémákkal küzdőknek is segít, hogy beszél a vele történtekről.

Nyitókép: Getty Images for Easterseals

#Bulvár#selma blair#nemi erőszak#alkoholizmus

Címlapról ajánljuk